佈局美股 Reits 好時機

1001 回覆
146 Like 16 Dislike
考慮 nav同市值差距
p/ffo
payout ratio係咪過高
dividend yield
blablabla
支持下佢
stor會好穩陣 spg其實都ok 睇你點睇retail apocalypse
個人認為死左d垃圾mall其實龍頭受益
Lm
好文
少少得la
純粹而家太多科技股
多謝你
得閒比下意見 啱啱起步內容未必meet到大家需要
多謝你
可以嘅入去比下意見等我可以改進
又一個岸鳩扮專家害人
係咪可以寫番篇REITs分析攻略
STOR 係幾吸引,不過貪心想佢回下先入
其實轉左好耐,啲outlet係得啲大陸人去。武肺只係最後一根稻草

我$ 18 入過STORE, 之後$22 走晒. 好快賺左就走. 坐唔住, 果陣驚D 餐廳比唔到租. 依家睇緊SLG, 呢隻野幾正. NY office REITs. 收得番好多數, 不過home office 會唔會office 都唔要就唔知. 但佢最正係手上有成1B cash 係手, 因為佢之前賣左d properties. 估佢等價再買好野. 所以隻野我幾睇好.
巴打,我想了解多d高追定義
有冇咩標準?
如果過咗少少野10日,20日,50日,100日同200日平均線
但個股價仲未返到三月個位,算唔算高追?
我懶 就好似我d投資
得閒先
睇數據 睇traffic
睇收租率
先利申:技術面嘅野我唔太識,所以入面講高J篇文都係從價格有無大幅高過價值立足
技術面尼講我嘅理解天線係用尼比較股價相對嘅動能
要比較高低會唔會用番RSI好啲?
利由真係唔多識技術面嘅野
價投尼講就好簡單 高過估值就高
你可以參考番我尋日篇文講估值
咁我出架啦
咁啱最近係度建構緊REITs分析框架
寫篇掙扎文先
ok 可以過目下
未寫但出左個po

其實啲價投JJ又PE又PB又DCF,到底有無用架
https://lih.kg/2193936
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞