2021 理大 MPT 物理治療碩士 申請/面試 你問我答!

1001 回覆
45 Like 25 Dislike
英國繼續讀mpt好過
sport med好related
過2:1應該冇問題
應該會喺UK讀埋呀
想入group thanks
https://t.me/toomic
Sport science算係好relevant!!
其實香港同英國機會唔係差好遠
As a international student報英國既master都唔容易
主要睇你想唔想繼續係依邊讀書
英國香港兩個地方都係有好又唔好
如果你鐘意英國undergrad既學習同教學模式
我諗你會鐘意係英國讀physiotherapy多啲
我又另一個post講英國vs香港講physio
你可以參考下
讀唔讀物理治療好?(香港 vs 外國)你問我答
https://lih.kg/2106651
巴打我果陣應該同你同一組喎
有啲咁嘅事
哈哈 你係咪第一輪? in好早既
唔係第一輪呀 不過係好早
我依家讀緊一間sport science 又唔係好outstanding 嘅 uni. 會唔會太大影響?同埋我想問如果我想要更多工作經驗 你會建議我點樣搵?thank u sm
英國shadowing experience 依家有難 因為COVID
你成績有2:1 or above就okay 佢地唔係太睇邊間學校我諗 工作經驗你可以去nhs搵下啲Therapy assistant ge工
但如果你係諗住六七月畢業 九月接住讀既
你應該只係有時間去啲clinic/醫院拎啲shadowing experience 好多u都想你at least有shadowing ge experience but not necessarily working experience
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞