Built In Pro 買電器貼錢買難受

157 回覆
107 Like 3 Dislike
有冇人去過showrooms買?信唔信得過?
咪就係
我都試過佢冇貨扮有貨
其實冇貨咪照直講囉
我買電器又真係未試過係代理送貨,送完貨等代理安裝就有好多
係咪kitchenaid?
我都中過伏,已經4年前,服務真係九流。
同類野優質倉好過佢好多。
買洗衣機送貨日連影都冇
之後打上去佢話會幫我安排番第日送貨
點之到第日 又影都冇
先知原來佢落錯左我電話 即打唔通就唔諗住送

之後送到上黎又係要追一星期先有人上黎裝洗衣機

依個係我中Built In Pro 既第二個伏
打去門市?
買過幾件後永不錄用,同樣做網上電器鋪,BBE服務好勁多。價錢基本上冇分別
呢間個朵臭到出曬名,
我都中過伏
早一星期+前一晚同佢傾好曬確認第日晏晝送貨上門
個陣仲裝修緊我安排定師傅係單位幫我收貨

屌佢老母朝早到晏晝都冇人黎冇人聯絡我
到夜晚先打黎話之前個司機撞車 問我等到凌晨1點收貨 得唔得 但我即刻打比CS
佢開頭話唔知有撞車 再之後同我講係之前個星期撞
咁都得

聽講佢對手BBE 好D
原來咁多人中過伏
如果我早啲開post 問就唔洗搞成宜家咁
送貨嗰陣你會問佢邊間公司?
其實你拎番張收貨單咪知佢係邊間公司, 無幾多間電器舖會自己「責」貨

btw
送貨還送貨師傅, 安裝還安裝師傅, 唔係同一個你咪要等/約第二日
另外有d 電器就代理會裝埋
有d 就電器舖會自己食埋安裝嗰part賺多樣錢
之前whatsapp 覆我話已經到左倉,第二日會送到舖頭

點知再追問whatsapp 無反應

打去舖頭就話未到,遲左差唔多10日先有貨
之前買雪櫃
正正常常
厘間野blacklist la, 打極電話都無人應。幾黃都無用!
零售商點會自己儲貨
倉租咁貴,仲要死貨賣唔出點算
BBE試過落錯單 打比佢之後轉whatsapp個服務都唔錯
後尾比多左嘅錢十日左右refund 到
個陣揀BBE冇揀builtin pro就係見builtin pro啲限時優惠限極都有 感覺唔多老實
代理送還代理送,佢d sales都要跟張單,佢接完dum去代理乜撚都唔理
其實BBE同Builtin係咪同一間
兩間野打對面
因為我個陣搬屋一次過買過曬新電器,佢一次過送曬來
斷估佢唔會咁啱全部同一個代理掛
限時優惠係限呢十年都有呢個優惠,無問題
問題係佢個價(起碼我一年前買雪櫃/洗衣機/電視果陣係) ,貴過其他地方15%左右

佢除左門面靚啲之外,我諗唔到有乜理由幫襯佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞