深夜飲一杯...太大壓力

313 回覆
31 Like 3 Dislike

Cheers

我才疏學淺 巴打飲開呢枝咩名堂?

Macallan 12年 K房貴酒
但當你接觸多啲,試過多啲唔同風格嘅老威,有一日,你會覺得自己眼界越來越闊就唔會再飲呢枝酒

巴打飲開酒
威士忌我接觸唔多,通常係咪加冰就飲?

如果你受得到,室溫飲最能夠感受佢嘅原有風味
通常會加冰減低入口嘅衝突同慢慢稀釋,或者可以係少量蒸餾水稀釋威士忌等你容易啲入口

日本suntory whisky網都有講幾隻唔同飲法,你可以研究吓

我之前都有飲過下
但係每次都要落冰
因為未受到太烈

就好似愛情 熱情如火 轟轟烈烈
喉嚨中 回味無窮 淡淡味道就如回憶慢慢浮現

我覺得似捱過工作勞累, 生活逼人, 生老病死離別嘅無常之後
回首發覺原來自己有嘅親情, 友情, 愛情,
果種最基本嘅關懷同聯繫先係生命既甜蜜

無數既失敗同挫折, 令你滿身傷痕, 同時都令你進步
人來人往既離別, 最後發覺原來仲會唔會相見已經唔重要
曾經聚首既回憶永遠都會係到, 似係最後既餘香
這是生命嗎??
利申 25巴. 嘆緊老威嘅你地, 25歲果陣係咪似支12年咁?

25當年邊識飲老威,飲黑啤已經覺得自己好叻叻
其實頭先個杯 都1hr
下杯先
我都想飲,無奈溫緊final

考完飲到休克都無人理你啦
我溫final果時唔掂酒, 不過一日兩三包煙
果時飯可以唔食, 煙唔能夠唔食, 唔食完全入唔到腦

Cheers

我才疏學淺 巴打飲開呢枝咩名堂?

Macallan 12年 K房貴酒
但當你接觸多啲,試過多啲唔同風格嘅老威,有一日,你會覺得自己眼界越來越闊就唔會再飲呢枝酒

巴打飲開酒
威士忌我接觸唔多,通常係咪加冰就飲?

如果你受得到,室溫飲最能夠感受佢嘅原有風味
通常會加冰減低入口嘅衝突同慢慢稀釋,或者可以係少量蒸餾水稀釋威士忌等你容易啲入口

日本suntory whisky網都有講幾隻唔同飲法,你可以研究吓

我之前都有飲過下
但係每次都要落冰
因為未受到太烈

就好似愛情 熱情如火 轟轟烈烈
喉嚨中 回味無窮 淡淡味道就如回憶慢慢浮現

我覺得似捱過工作勞累, 生活逼人, 生老病死離別嘅無常之後
回首發覺原來自己有嘅親情, 友情, 愛情,
果種最基本嘅關懷同聯繫先係生命既甜蜜

無數既失敗同挫折, 令你滿身傷痕, 同時都令你進步
人來人往既離別, 最後發覺原來仲會唔會相見已經唔重要
曾經聚首既回憶永遠都會係到, 似係最後既餘香
這是生命嗎??
利申 25巴. 嘆緊老威嘅你地, 25歲果陣係咪似支12年咁?

高境界
巴打我敬你
其實頭先個杯 都1hr
下杯先

呢隻未見過下 咩名堂
其實頭先個杯 都1hr
下杯先

睇嚟巴打飲開呢隻
其實頭先個杯 都1hr
下杯先

呢隻未見過下 咩名堂

叫ardbeg 中譯 阿伯
不過老實講 飲酒幫你放鬆一陣咋 問題都係要解決
其實頭先個杯 都1hr
下杯先

呢隻未見過下 咩名堂

叫ardbeg 中譯 阿伯

Islay 煤炭味酒區
(好似係)
其實頭先個杯 都1hr
下杯先

睇嚟巴打飲開呢隻

冇話飲開 乜都試下

Agger
唔好用酒麻木自己當解決咗,飲酒應該係令你啲on9枷鎖鬆開,刺激自己諗啲平時唔會諗嘅方法

利申:唔好飲醉酒跳海

有d問題唔係即刻解決到的話, 唯有飲住等
不過真係唔好飲完訓醒唔記得就當無事
真係滾雪球咁越碌越大, 到頭來自己攞黎
飲完都係要面對, 解決完飲多支

解決完飲多支

cheers
我都煩緊前途問題 屋企唔洗點養因為已經差到貼地有政府養
但又好想出走追夢
無degree又得asso學歷真係唔知有乜做 sign

的確只係一時三刻既放鬆
但係我好享受

人生每分每秒太多考慮
你既擁有既角色太多事情要思考

有一刻放鬆我已經好足夠

解決完飲多支

一齊再飲多枝
加油

cheers
但又好想出走追夢

唔好俾學歷局限左你自己
有時間有目標就試下先

到最尾唔成功起碼你努力過

好多人學歷憶你差 但係都生活得好好
我好明白你 巴打

一齊努力
加油

巴打加油
其實我自問樣唔錯 對朋友好
係人眼中我係一個小丑 一個好人
一個外向又多朋友既人

可惜無一個朋友珍惜我 當我係傻仔

自從同班朋友吵左之後,變得一D朋友都無

人生就係咁有趣

朋友唔嘈過點叫朋友
正如兄弟唔打過架都唔叫兄弟啦屌
我都有個兄弟. 落難幫過我
到頭來, 佢話我地係唔同世界既人, 我地做緊野佢讀返書
自己單機收左我地皮
真心講句, 呢個仆街仔我地都係會搵佢
或者佢唔覺我地珍惜, 但一場兄弟, 有咩著唔著既, 飲完咩事都無啦
ps : 勾二嫂不在此限
我都好大壓力
又驚自己搵唔到食
又驚自己照顧唔到家人
又驚自己嫁唔出
又驚又驚又驚又驚好多好多野
最後驚驚下決定乜都唔理
訓醒又係一條好漢子

通常都係咁
無錯 驚 係人都有
驚完訓醒都係生活

得罪問句 絲打年齡好大?驚嫁唔出?

又唔係話好驚嫁唔嫁得出既
我覺得香港地都好多值得付托終身既好男人
只係半夜有感而發打下字
我都算係叫樂天既人

做男人又驚無錢娶唔到老婆
做女人又驚嫁唔出或者男朋友唔爭氣
做人驚咁多真係會短命好多
不如飲杯酒燃燒下生命先
我都好大壓力
又驚自己搵唔到食
又驚自己照顧唔到家人
又驚自己嫁唔出
最後驚驚下決定乜都唔理
訓醒又係一條好漢子

通常都係咁
無錯 驚 係人都有
驚完訓醒都係生活

只係半夜有感而發打下字
我都算係叫樂天既人

不如飲杯酒燃燒下生命先

今朝有酒今朝醉
自從老豆早走之後我對生命睇得好化
其實我自問樣唔錯 對朋友好
係人眼中我係一個小丑 一個好人
一個外向又多朋友既人

可惜無一個朋友珍惜我 當我係傻仔

自從同班朋友吵左之後,變得一D朋友都無

人生就係咁有趣

朋友唔嘈過點叫朋友
正如兄弟唔打過架都唔叫兄弟啦屌
我都有個兄弟. 落難幫過我
到頭來, 佢話我地係唔同世界既人, 我地做緊野佢讀返書
自己單機收左我地皮
真心講句, 呢個仆街仔我地都係會搵佢
或者佢唔覺我地珍惜, 但一場兄弟, 有咩著唔著既, 飲完咩事都無啦
ps : 勾二嫂不在此限

巴打 朋友方面我都唔講太多 怕copy得太長
你想既可以起底我睇下我個post 抱歉

我都好想有個你咁既兄弟
我都好大壓力
又驚自己搵唔到食
又驚自己照顧唔到家人
又驚自己嫁唔出
最後驚驚下決定乜都唔理
訓醒又係一條好漢子

通常都係咁
無錯 驚 係人都有
驚完訓醒都係生活

只係半夜有感而發打下字
我都算係叫樂天既人

不如飲杯酒燃燒下生命先

今朝有酒今朝醉
自從老豆早走之後我對生命睇得好化

生命話黎就黎 話走就走
今朝有酒今朝醉呢句野

我都係近來先參透到

cheers
但又好想出走追夢

大撚把有得你做
做地盤/三行攞張綠卡入得行, 有人介紹更好
做銀行做office由低捱上去都有, teller好似唔洗Degree holder
做政府工On999咁一世又係考到就得
難唔係無可能, 有無勇氣同衝動去做就另一回事
which is, 你有幾想去做
同埋know how
我想搵十萬一個月, 唔偷唔搶唔做違背良心傷天害理嘅事
不過我到而家都諗唔到有邊份可以
知既巴打唔該單聲, 麻煩哂. 多多酒都賜, 香都賜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞