深夜飲一杯...太大壓力

313 回覆
31 Like 3 Dislike
初初每晚飲2罐大
到依家飲左3年幾
每晚keep住飲 最多試過戒1星期
依家飲半打大都唔覺有醉意
每日起身第一件事就係想嘔同好撚想嘔
應該就快有胃病

小飲為妙 健康緊要呀
巴打係為飲而飲 定係有事情放唔低係心度?

唔開心又會想飲 但半醒半醉咁好清醒又好辛苦
起身果下又會諗翻
初初每晚飲2罐大
到依家飲左3年幾
每晚keep住飲 最多試過戒1星期
依家飲半打大都唔覺有醉意
每日起身第一件事就係想嘔同好撚想嘔
應該就快有胃病

小飲為妙 健康緊要呀
巴打係為飲而飲 定係有事情放唔低係心度?

初初係屋企問題
慢慢就變左依賴酒精先訓得著
女朋友同屋企人都屌左好多次叫我飲少d
心事就唔多唔少都有

或者巴打可以試下慢慢轉移注意力同減少下依賴
今日飲4罐 聽日飲3罐
下星期再飲2罐

家人同女友都係擔心你健康

如果心事上唔想俾熟悉既朋友知,不妨搵我傾訴下
能答能分擔的我都會聽
多謝有聽我訴苦嘅巴打 始終現實世界冇咩機會比我同人傾訴
人生真係好大壓力
巴打有冇咩whiskey推介比新手
學生哥淨係飲開啤酒

由7仔支 jack Daniel coke開始

black label綠茶
落吧試whisky flight
$200 有找有幾杯唔同牌子唔同年份試
導我入坑係一杯18年既macallan
係餐廳第一次專登叫完12叫18黎試
我岩岩都係見到個po先專登拎杯飲
岩岩行完80層樓梯返黎啦,腳仔軟
好想試支honey whisky
我都係新手
有朋友一齊入坑好好多。
一支兩份飲,可以快d試多幾支
[/quote]
而家讀緊asso,個心好想讀上去攞個學位
但係都唔係好清楚自己興趣,第日岀黎又唔知做乜,番學好似行屍走肉咁 就黎考試喇
自己脾氣又差,情緒管理又唔好,女友漸漸冇耐性
真心吹到水既朋友又唔多

可能你地就咁睇,會覺得好小事啦,但真係好煩好煩[/quote]
其實學位到你得到後,你就發現經驗很重要。人事關係比經驗更重要。放輕鬆面對你面前asso先。

但係都唔係好清楚自己興趣,第日岀黎又唔知做乜,番學好似行屍走肉咁 就黎考試喇
真心吹到水既朋友又唔多

可能你地就咁睇,會覺得好小事啦,但真係好煩好煩[/quote]
其實學位到你得到後,你就發現經驗很重要。人事關係比經驗更重要。放輕鬆面對你面前asso先。[/quote]
當局者迷,放心,更難過嘅關,
過完都有更高lv等緊你
never ends
輕鬆d,盡左力就夠
過到自己已經好夠

真心吹到水既朋友又唔多

可能你地就咁睇,會覺得好小事啦,但真係好煩好煩

其實學位到你得到後,你就發現經驗很重要。人事關係比經驗更重要。放輕鬆面對你面前asso先。[/quote]
當局者迷,放心,更難過嘅關,
過完都有更高lv等緊你
never ends
輕鬆d,盡左力就夠
過到自己已經好夠[/quote]
我自己覺得 學位依啲 有興趣先讀 冇既遲啲先讀都無所謂
我剩係飲啤酒同rum/jack & coke
不過都唔係好分到啲啤酒 剩係識跟人飲asahi/stella
想學飲whiskey有邊隻岩新手試?

我一嚟就係jw black label

新手入門威

thanks巴打
新手如果溝水飲 大概幾多酒溝幾多水好?

入門威緊係唔係依d la

依d狂歡 飲就飲macallan 12 sherry cask同 glenmorangie original
我剩係飲啤酒同rum/jack & coke
不過都唔係好分到啲啤酒 剩係識跟人飲asahi/stella
想學飲whiskey有邊隻岩新手試?

我一嚟就係jw black label

新手入門威

thanks巴打
新手如果溝水飲 大概幾多酒溝幾多水好?

入門威緊係唔係依d la

依d狂歡 飲就飲macallan 12 sherry cask同 glenmorangie original

Quinta Ruban 特價5舊有找
睇黎今晚又要諗了
巴打加油,支持住
睇黎今晚又要諗了

歡迎巴打
今晚與你同在
巴打加油,支持住

巴打你都頂住
生活上工作上 深夜一齊渡過
巴打加油,支持住

巴打你都頂住
生活上工作上 深夜一齊渡過

努力溫考試!
已經走左去尖咀海傍hea

又黎?
今晚我想飲都唔得 聽日早起
I know that feel bro
好撚想飲 但濕疹撚

又黎?

唉,好多野煩, 唔想返屋企

又黎?

唉,好多野煩, 唔想返屋企

煩乜?講嚟聽吓?
好撚想飲 但濕疹撚

濕疹真係無計
調理下身體先

同fd let go下

今晚出去同frd飲
m12 double cask
無乜選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞