深夜飲一杯...太大壓力

313 回覆
31 Like 3 Dislike
加油啦
我學生哥都覺得好大壓力
岀黎做野一定仲大

巴打讀書都壓力大?不妨分享下

每個人都有壓力 都有故事
今日辛苦你喇

而家讀緊asso,個心好想讀上去攞個學位
但係都唔係好清楚自己興趣,第日岀黎又唔知做乜,番學好似行屍走肉咁 就黎考試喇
自己脾氣又差,情緒管理又唔好,女友漸漸冇耐性
真心吹到水既朋友又唔多

可能你地就咁睇,會覺得好小事啦,但真係好煩好煩

的確。我自己唔係一個讀書材料
但係慶幸我諗到自己目標

我自己覺得讀唔讀大學 咩學位唔係問題
搵到自己目標先重要。細細個寫我的志願 其實就係俾大家有個概念要搵目標

我建議你唔好諗太多住 就黎考試 考好佢
屋企經濟如果無問題就拎埋個學位 起碼有個保障

之後由考完試開始,思考下自己有咩想做
能力內既 放膽去試去做
可能會令你對自己未來有新睇法。

你知道自己有咩缺點其實已經好好。
有人一生都唔知自己錯咩 仲要傷害好多人

有問題就合埋眼 深吸氣 之後同自己講
你仲有人愛 身邊仲有人 好好珍惜 好好努力

連續飲左好多日
加油啦
我學生哥都覺得好大壓力
岀黎做野一定仲大

同感,但係唔知點解有d憧憬出黎做野既生活

因為憧憬你會諗到好美滿?

我諗可能係而家好多事都唔順利,所以希望有個另一個既開始

我同意你

我成日都想重新成為白紙,係新既圈子重新建立

可惜世事不能如你所願

做人感恩啦

連續飲左好多日

如果可以同巴打分享世事就好

我敬巴打你
加油啦
我學生哥都覺得好大壓力
岀黎做野一定仲大

今日辛苦你喇

但係都唔係好清楚自己興趣,第日岀黎又唔知做乜,番學好似行屍走肉咁 就黎考試喇
真心吹到水既朋友又唔多

但係慶幸我諗到自己目標

搵到自己目標先重要。細細個寫我的志願 其實就係俾大家有個概念要搵目標

能力內既 放膽去試去做

學費真係好貴,如果第日讀自資個啲學位,一年八萬十萬
屋企經濟唔算差,但知老豆做三行,好辛苦,做到條腰都有事
有時都想快啲岀黎減下佢負擔,但係冇學歷,搵份好啲嘅工都鞋
加油啦
我學生哥都覺得好大壓力
岀黎做野一定仲大

今日辛苦你喇

真心吹到水既朋友又唔多

但係慶幸我諗到自己目標

能力內既 放膽去試去做

學費真係好貴,如果第日讀自資個啲學位,一年八萬十萬
屋企經濟唔算差,但知老豆做三行,好辛苦,做到條腰都有事
有時都想快啲岀黎減下佢負擔,但係冇學歷,搵份好啲嘅工都鞋

始終我唔了解你背景,我唔敢講太多
但係巴打我理解你的。

我明白你為父擔憂,好好珍惜家人
行動多D 令我諗起我曾經做過一件事

咁多年有無當面同屋企人講過我愛你?
無既 試下講 係幾好體驗

連續飲左好多日

我敬巴打你

我諗我同你既處境差唔多
工成壓力有啲大, 當然仲有少少感情野
大家努力啦
我呢排十點半左右都會毒自去尖沙咀海傍飲
飲到咁上下就返粉嶺 屋企樓下再飲

連續飲左好多日

我敬巴打你

我諗我同你既處境差唔多
大家努力啦

巴打番工唔係番早?
海傍個景好飲唔錯
我都好大壓力
又驚自己搵唔到食
又驚自己照顧唔到家人
又驚自己嫁唔出
又驚又驚又驚又驚好多好多野
最後驚驚下決定乜都唔理
訓醒又係一條好漢子

通常都係咁
無錯 驚 係人都有
驚完訓醒都係生活

得罪問句 絲打年齡好大?驚嫁唔出?

我都好大壓力 而家諗都想喊
偏偏酒都唔飲得 一飲皮膚會痕到仆街
其實我自問樣唔錯 對朋友好
係人眼中我係一個小丑 一個好人
一個外向又多朋友既人

可惜無一個朋友珍惜我 當我係傻仔

自從同班朋友吵左之後,變得一D朋友都無

人生就係咁有趣

連續飲左好多日

我敬巴打你

我諗我同你既處境差唔多
大家努力啦

巴打番工唔係番早?
海傍個景好飲唔錯

自己開舖,返下晝兩三點
今日個景麻麻,好大霧。
平時唔錯, 又有人busking, 坐到唔想走 要call uber
Real man drinks good beer
下次唔好飲生力
介紹你飲suntory premium malt

不過,貴過生力好多

我理解你....我壓力都好大
有一刻諗:我終於明白點解有人會自殺。

唔飲酒 做下其他野發洩下 又或者搵我傾訴下啦

我係過來人 我理解

連續飲左好多日

我敬巴打你

我諗我同你既處境差唔多
大家努力啦

巴打番工唔係番早?
海傍個景好飲唔錯

自己開舖,返下晝兩三點
今日個景麻麻,好大霧。
平時唔錯, 又有人busking, 坐到唔想走 要call uber

今日落雨嘛 黎緊個天應該差
有機會我去撞撞師兄 有緣啤酒相會

自己開鋪 聽落去好似生活幾好

講嚟聽下
下次唔好飲生力

不過,貴過生力好多

多謝巴打介紹 巴打有飲開?
因為前排係屋企入定左4罐大啤
所以別無他選

下次我再試試

連續飲左好多日

我敬巴打你

我諗我同你既處境差唔多
大家努力啦

巴打番工唔係番早?
海傍個景好飲唔錯

自己開舖,返下晝兩三點
今日個景麻麻,好大霧。

落雨真係咁心情都冇, 對面海矇到pk
我都期望坐坐下會有人過黎一齊飲同吹水我就廿零歲,多數飲燒酒, 好易認

Cheers
下次唔好飲生力

不過,貴過生力好多

多謝巴打介紹 巴打有飲開?
因為前排係屋企入定左4罐大啤
所以別無他選

下次我再試試

口味因人而異,如果你鍾意苦,生力係好選擇
有時飲酒都係想減壓。生活已經好多野唔到你揀,夜媽媽飲酒,揀隻好啲,自己享受嘅。你有個海景,一個飲諗吓野,飲啖好啤,希望你拆得掂

連續飲左好多日

我敬巴打你

我諗我同你既處境差唔多
大家努力啦

巴打番工唔係番早?
海傍個景好飲唔錯

自己開舖,返下晝兩三點
今日個景麻麻,好大霧。

我都期望坐坐下會有人過黎一齊飲同吹水我就廿零歲,多數飲燒酒, 好易認

我都20幾 有故事既人
我咩酒都會飲下 就好每每種酒有每種故事

Cheers

我才疏學淺 巴打飲開呢枝咩名堂?

我敬巴打你

我諗我同你既處境差唔多
大家努力啦

巴打番工唔係番早?
海傍個景好飲唔錯

自己開舖,返下晝兩三點
今日個景麻麻,好大霧。

我都20幾 有故事既人
我咩酒都會飲下 就好每每種酒有每種故事

唉,年輕真好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞