深夜飲一杯...太大壓力

313 回覆
31 Like 3 Dislike
我剩係飲啤酒同rum/jack & coke
不過都唔係好分到啲啤酒 剩係識跟人飲asahi/stella
想學飲whiskey有邊隻岩新手試?
不過都唔係好分到啲啤酒 剩係識跟人飲asahi/stella

我一嚟就係jw black label

呢杯陪大家飲既
已飲完
真係見你個酒post 先拎個酒杯落黎
倒出黎飲番杯
大家有緣能相聚,平水相逢
籍得一杯!

PS 朋友日本買cheap 野
Suntory honey whiskey
好似先300 yen 20hkd 倒
呀個仆街又幾好飲

巴打 好感動
平水相逢之下 可以一同飲酒
我真心多謝各位

今晚令我過得好充實 好希望可以同大家一直交流

哈哈大家咁話
我都好鐘意有時係街同陌生人傾計
男女冇關係
了解多d故事
自己又可能有所得著

每個人都係一個故事
我都好鍾意聽下其它人既經歷
自己都會有所得著
幾有趣

都係一齣戲
一齣你永遠唔會知結局既戲

呢杯陪大家飲既
已飲完
倒出黎飲番杯
籍得一杯!

呀個仆街又幾好飲

巴打 好感動
我真心多謝各位

哈哈大家咁話
男女冇關係
了解多d故事
自己又可能有所得著

每個人都係一個故事
自己都會有所得著
幾有趣

都係一齣戲

True
屌聽日仲要出去影相準備後日present

咩present?

Sociology presentation, self analyzing (?) something like that

好好enjoy
諗番我讀大學同最後一個present 都成7年前

我連堂都冇認真上,點玩落去

冇認真上有冇認真上既玩法既啫
驚閪咩

新手入門威
屌聽日仲要出去影相準備後日present

咩present?

Sociology presentation, self analyzing (?) something like that

好好enjoy
諗番我讀大學同最後一個present 都成7年前

我連堂都冇認真上,點玩落去

冇認真上有冇認真上既玩法既啫
驚閪咩

驚啊,我連啲theory都唔識唔明

新手入門威

仲有芝華士

新手入門威

都啱嘅,比起第二啲都算係易買同易入口

呢杯陪大家飲既
已飲完
倒出黎飲番杯
籍得一杯!

呀個仆街又幾好飲

巴打 好感動
我真心多謝各位

哈哈大家咁話
男女冇關係
了解多d故事
自己又可能有所得著

每個人都係一個故事
自己都會有所得著
幾有趣

都係一齣戲

True

True

新手入門威

仲有芝華士

芝華士真係未試過

新手入門威

thanks巴打
新手如果溝水飲 大概幾多酒溝幾多水好?
加油啊巴打 連登有愛 撐住你

絲打都有愛

新手入門威

thanks巴打

未溝過水,一嚟就一shot dry black label

有D酒精又點可以冇D煙草呢?
我唔食煙但有食電子煙同雪茄
電子煙呢個moment 唔夠feel
食番支細野
攞個feel

食番支細野
攞個feel

雪笳 rich?

新手入門威

thanks巴打

我覺得睇個人
唔好消失左原本陣味
每一種酒有一種睇法

慢慢品嘗先知點岩自己

食番支細野
攞個feel

雪笳 rich?

屌 屈機巴打
我都係瞓先,陣間八點起身九點出門,要兩個鐘內影完再死返去上下晝嗰堂同返工

新手入門威

thanks巴打

我覺得睇個人
唔好消失左原本陣味
每一種酒有一種睇法

慢慢品嘗先知點岩自己

自已一路以來都係為醉而飲
完全無品酒呢個概念 飲酒知識真係零
whiskey係咪細細啖hi下hi下咁飲?
我都係瞓先,陣間八點起身九點出門,要兩個鐘內影完再死返去上下晝嗰堂同返工

巴打 多謝你
有緣千里能相聚

搵日我地再傾酒經

食番支細野
攞個feel

雪笳 rich?

雪茄有平架
呢d細盒細枝100蚊樓下有盒
大枝果d平都係百鬆枝
唔一定有錢先食到
平有平食

有D巴打出去飲次酒都冇一千幾百
莫講哂錢落黃色野果度呀溝女果d錢啦

新手入門威

thanks巴打

我覺得睇個人
唔好消失左原本陣味
每一種酒有一種睇法

慢慢品嘗先知點岩自己

自已一路以來都係為醉而飲
完全無品酒呢個概念 飲酒知識真係零
whiskey係咪細細啖hi下hi下咁飲?

係,喺口腔停留片刻咁感受佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞