深夜飲一杯...太大壓力

313 回覆
31 Like 3 Dislike
想飲 但溫緊書
想飲 但溫緊書

dse?

Cheers

我才疏學淺 巴打飲開呢枝咩名堂?

Macallan 12年 K房貴酒
但當你接觸多啲,試過多啲唔同風格嘅老威,有一日,你會覺得自己眼界越來越闊就唔會再飲呢枝酒
Real man drinks good beer
下次唔好飲生力
介紹你飲suntory premium malt

不過,貴過生力好多

多謝巴打介紹 巴打有飲開?
因為前排係屋企入定左4罐大啤
所以別無他選

下次我再試試

口味因人而異,如果你鍾意苦,生力係好選擇
有時飲酒都係想減壓。生活已經好多野唔到你揀,夜媽媽飲酒,揀隻好啲,自己享受嘅。你有個海景,一個飲諗吓野,飲啖好啤,希望你拆得掂

聽完你咁解 我都好想去接觸下呢隻酒

新生佢平民 佢好似一種人生
表面光鮮,輝皇
其實內裡苦澀。一朝氣回吐,好似將你生活苦事吐出,但亦離不開現實

FF下
我都好大壓力
又驚自己搵唔到食
又驚自己照顧唔到家人
又驚自己嫁唔出
又驚又驚又驚又驚好多好多野
最後驚驚下決定乜都唔理
訓醒又係一條好漢子

通常都係咁
無錯 驚 係人都有
驚完訓醒都係生活

得罪問句 絲打年齡好大?驚嫁唔出?

又唔係話好驚嫁唔嫁得出既
我覺得香港地都好多值得付托終身既好男人
只係半夜有感而發打下字
我都算係叫樂天既人

咁我都明白既
深夜係容易發洩自己

樂天係件好事 好好保持呀絲打
想飲 但溫緊書

就考試嗎?
Real man drinks good beer
下次唔好飲生力
介紹你飲suntory premium malt

不過,貴過生力好多

多謝巴打介紹 巴打有飲開?
因為前排係屋企入定左4罐大啤
所以別無他選

下次我再試試

口味因人而異,如果你鍾意苦,生力係好選擇
有時飲酒都係想減壓。生活已經好多野唔到你揀,夜媽媽飲酒,揀隻好啲,自己享受嘅。你有個海景,一個飲諗吓野,飲啖好啤,希望你拆得掂

聽完你咁解 我都好想去接觸下呢隻酒

新生佢平民 佢好似一種人生
表面光鮮,輝皇
其實內裡苦澀。一朝氣回吐,好似將你生活苦事吐出,但亦離不開現實

FF下

信我,飲咩啤都好,唔好貪平揀啲柒頭啤,即係blue ice 呀 燕京party 果啲

做男人,一定要幫自己保持多少尊嚴
i know that feel bro

Cheers

但當你接觸多啲,試過多啲唔同風格嘅老威,有一日,你會覺得自己眼界越來越闊就唔會再飲呢枝酒

巴打飲開酒
威士忌我接觸唔多,通常係咪加冰就飲?
呢兩年D壓力都慣左, 麻木左
原本有份工唔叫好好, 但做得尚算可以, 未餓死
後來為左多幾千又轉左工, 轉完又無啦啦比人炒左, 雖然係抵炒既
但一下子錢又唔夠洗, 工又無埋, 真係灰撚到跳樓
岩出搵到份工, 未返工但已經擔心做唔黎,
自己知自己事, 係呢行但未做過呢個position
自己書又讀唔成啦, 搵又搵唔得多
有女朋友但娶老婆又無本事住.
唯有繼續捱騾仔啦
餓又餓唔死, 彈又彈唔起

不過我都算樂觀, 覺得生活就係不斷咁打低你, 你訓低認命就完
但一下一下捱過去, 先算做人
飲酒雖然苦, 但有D酒除左苦, 仲有好多唔同味道可以細味
話唔定會幾享受添
關關難過關關過呀巴打們
做人難, 做男人更難

Cheers

的確
18好飲好多, 完全兩回事
不過呢輪窮到呢...飲住12先啦
呢兩年D壓力都慣左, 麻木左
原本有份工唔叫好好, 但做得尚算可以, 未餓死
後來為左多幾千又轉左工, 轉完又無啦啦比人炒左, 雖然係抵炒既
但一下子錢又唔夠洗, 工又無埋, 真係灰撚到跳樓
岩出搵到份工, 未返工但已經擔心做唔黎,
自己知自己事, 係呢行但未做過呢個position
自己書又讀唔成啦, 搵又搵唔得多
有女朋友但娶老婆又無本事住.
唯有繼續捱騾仔啦
餓又餓唔死, 彈又彈唔起

不過我都算樂觀, 覺得生活就係不斷咁打低你, 你訓低認命就完
但一下一下捱過去, 先算做人
飲酒雖然苦, 但有D酒除左苦, 仲有好多唔同味道可以細味
話唔定會幾享受添
關關難過關關過呀巴打們
做人難, 做男人更難

我鍾意你係難關中享受
唔係個個都體驗到呢種境界
巴打思想都成熟

我一直都有享受酒
我認為酒就好似一個人 一個故事

你有個愛你既女朋友
好好珍惜 一齊加油

Cheers

cheers

Cheers

巴打飲開酒

如果你受得到,室溫飲最能夠感受佢嘅原有風味
通常會加冰減低入口嘅衝突同慢慢稀釋,或者可以係少量蒸餾水稀釋威士忌等你容易啲入口

日本suntory whisky網都有講幾隻唔同飲法,你可以研究吓

Cheers

巴打飲開酒

通常乜都唔加飲
加冰除左溝淡d威之外
温度低 令香氣冇咁強 比較難試d味出黎

Cheers

cheers

連登巴士多勁人

Cheers

的確
18好飲好多, 完全兩回事
不過呢輪窮到呢...飲住12先啦

同系嘅酒年份高的確係好好多

有機會可以試下台灣kavalan, 平平地試支入門無年份睇吓啱唔啱口味再上有年份

Cheers

cheers

連登巴士多勁人

威士忌 我依期咁岩研究緊

Cheers

巴打飲開酒

通常會加冰減低入口嘅衝突同慢慢稀釋,或者可以係少量蒸餾水稀釋威士忌等你容易啲入口

日本suntory whisky網都有講幾隻唔同飲法,你可以研究吓

我之前都有飲過下
但係每次都要落冰
因為未受到太烈

就好似愛情 熱情如火 轟轟烈烈
喉嚨中 回味無窮 淡淡味道就如回憶慢慢浮現

我都post吓先

我都post吓先

冇飲開日威 依期都幾貴下
我都想飲,無奈溫緊final

Cheers

巴打飲開酒

我之前都有飲過下
但係每次都要落冰
因為未受到太烈

就好似愛情 熱情如火 轟轟烈烈
喉嚨中 回味無窮 淡淡味道就如回憶慢慢浮現

我覺得似捱過工作勞累, 生活逼人, 生老病死離別嘅無常之後
回首發覺原來自己有嘅親情, 友情, 愛情,
果種最基本嘅關懷同聯繫先係生命既甜蜜

無數既失敗同挫折, 令你滿身傷痕, 同時都令你進步
人來人往既離別, 最後發覺原來仲會唔會相見已經唔重要
曾經聚首既回憶永遠都會係到, 似係最後既餘香
這是生命嗎??
利申 25巴. 嘆緊老威嘅你地, 25歲果陣係咪似支12年咁?

我都post吓先

日本買,最咗支角瓶只係1000yen

我都post吓先

日本買,最咗支角瓶只係1000yen

係日本飲過
夜晚係family mart買黎整highball 飲
係幾抵飲既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞