薄扶林大學討論區(37) 瘋狂討論hall results

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
狗也不屌
有乜問題 上年又冇講人撚知
啲人本身已經tran咗120cred入hku
pf完啲科依家嚟背刺?
Dean list都要minimum take夠30 credits per year
就算佢唔夠透明
你覺得50%p/f 哂值得拎first hon?
其實得一半course有grade都照計hon係放晒水
不過佢地本身都trans左一半入黎 一pf即刻出晒事
又關dean list first hon乜事 hon得1st hon?
依家d senior entry係唔撚知上年揀完之後今年先話連3rd hon都唔比你得冇hon degree呀
成個4yr curriculum 240cred
senior entry係tran 120cred PF既advance standing入黎呀
姐係HKU要提醒既應該上年就講
hku咁講係連exchange都冇得去 一係唔tran
下 用左信用卡交喎。。。
係咪星期二先開始f2f??
TPG tn好想住swire
TPG FM好想住swire
依家先講都make sense
其一,係當初上年sem 1 都只會諗住有得揀p/f係一個sem嘅事,冇人預計到今日會仍然唔能夠正常f2f
其二,佢個policy只係話50%credit
當你最worse case 上年asso senior entry入嚟
而上年全部Credit都選擇咗p/f。你今日仍然可以全take letter grade去合符返拎hon個requirement
可以啊
上個禮拜先交咗
上年sem 1 pf sem 2 exchange已經含咗撚
我17號交左佢仲未出到receive email想問你出左未
asso仔可以60cred就1st hon幾撚抵
[薄扶林大學] 我條女無啦啦話聽日1230要去搵happy伯 係咪帽左
https://lih.kg/2212072
聽日1230 happy park
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞