醫管局護士學校en

748 回覆
6 Like 6 Dislike
好 等你消息 加油
多謝 但最希望有HA
如果2邊都有offer,會點揀?想參考下
依家自己都手揸一個offer 我都諗緊 不過養和入到機會唔大 所以唔預自己得 我會揀HA雖然人工低 唔係HD 難升RN 但養和唔會全數請返 同埋好易踢人 入到都未必grad到
原來係咁 你就好有offer係手不過 我淨係報左ha 諗緊報唔報埋養和
反正免費 報埋養和啦 多個機會嘛
想知養和競爭會唔會好大?因為都諗緊報
上網都搵唔到咩料
報過HA EN但連interview都冇
有八大degree但應該唔會去讀nursing Master
因為太貴
同冇做嘢三年要屋企人養個心理壓力都好大
加上屋企真係好窮
點解唔報HA RN
養和競爭應該係咁多護校入面最大 因為佢高薪嘛 每月又有成萬津貼 又借埋部ipad比你上堂
搭下咀 我覺得因為ha rn都係full time3年 但話時話 其實ha en定養和 都係要屋企養你兩年架 所有護士課程都係full time 除咗conversion
養和果2年有人工收,之前係咁,今年市道咁唔知會唔會改
都係一萬左右嘅subsidy咋
我就係諗住佢會有啲subsidy
起碼嗰兩年生活唔使諗生活費
至少唔使屋企人俾錢我使
同我報ha en係因為免學費

冇報ha rn因為冇讀science
唔合資格
養和都係免學費 我都係冇science所以冇報ha rn
係咪degree holder? 放rn cmc第一都有可能,ha好似較少收degree holder
想了解多啲關於工程,身邊有唔少男仔讀完工程,工作好似好辛苦咁處理文書又有,體力勞動又有,仲要人工都係fg價
等你好消息
但學校的話應該有來電 因為佢要比你知係學校call你
但唔係已經話咗係用email通知offer咩
法國啲sister心理好扭曲,簽左約畢業,就唔洗指意升學/轉醫院,內行人會明東華、ou仲好,大啲機會升上去。
如果本身有讀Health studies/ 理科相關hd,都有機會入HA RN
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞