[ORBIT] LOOΠΔ 本月少女討論區 (19) - 하슬야 널 항상 기다려요

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
就咁睇都好多資訊下

點解最尾12人會齊左喺月球上面

定係 so bad 係月球背面 why not就月球正面
首歌係咪想攻打just dance市場
副歌又幾好聽 不過明明只係循環咗三次 好似一下子聽咗幾十次咁
覺得好過SOWHAT起碼有旋律 唔係9叫RAP
不過DIDAM真係過多
今次好似更加冇loona嘅色彩
隻舞仲要膠咗好多
還我butterfly
BTW 如果Voice 做主打會唔會好啲

除左Oops 之外 其他都好聽
butterfly真係驚艷過最近幾首好多
舞步難度高冇用架
voice可能唔夠入腦
butterfly本身都好聽
個stage直情加到滿分
同why not 比真係超幾班
唔知李秀滿想幫loona 打造成點
yeojin把聲tune到好難聽
但係butterfly mv唔得,屌鬼咁多素人...bbc又唔出performance mv
今次素人好多餘 好似為加而加
由試聽開始全專最正始終都係UNIVERSE
點解KKBOX會全專都有但就冇咗首主打
同意star都唔差 隔咗咁耐出返全英文歌
係都要連接返Everyone is LOONA
vivi把聲成世都係咁 就算唔講韓文聽落去都幾老尷..
咁就好似之前咁另外出條素人片咪算
b-side全部都好聽
想佢哋用oops做title
今次唔係咁差啫 係首歌比預期差少少 但都叫有自己風格 洗腦位都okmv又明顯講返loonaverse好多鏡頭都諗返之前d mv
攞butterfly嚟比就冇㗎喇話哂係我哋神作 仲要嗰時jaden仲喺到
btw vivi姐

最緊要bbc生性 終於識用d sns po下野先concept photo都4set 今次係有心機做嘅係冇咗羽毛係抵打
最近兩首title都聞到陣nct徐
有秀滿都預咗啦 仲要一開始係睇佢地Cover Cherrybomb先合作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞