若不總辭,生生世世一票不投泛民

742 回覆
1280 Like 463 Dislike
771 vs 315
咁佢哋嘅作用係咪大過加速同製造輿論先?
你有冇睇佢哋平時喺國際戰線點樣倒米?
莫講話佢哋會驚國安法唔敢打,即使打,佢哋都只不過係掛住個議員身份倒米。如果佢哋冇咗個身份就做唔到嘢,咁佢哋本來就冇資格做民意代表
再者,民意授權只有四年,呢個臨立會議員身份係連五眼都唔承認,掛住呢個名打國際戰線可以有咩加乘作用?
我今次撐老蕭
笑死
合法選舉同非法議會都未識分
我唔支持總辭就係五毛連登真係一言堂
入去做花瓶,老美點撐你
Push
條女主動幫人含撚,咁我點屌條友強姦
唔好意思, 但係你真係錯得離譜
第一, 搞返清楚一個基本事實: 民意只授權議員四年任期
無民意授權你泛民超過左四年任期仲有得繼續做架
所以變左泛民有得繼續做係100%因為人大施捨個議席俾你
咁樣剔除民意授權不但違反民主精神, 而且係非法
你泛民自己行左入去呢個反民主議會接受招安
仲有咩ground打國際線?仲有咩面同人地講你支持民主?

第二, 已經證明左好多次, 以依家呢個議會組成搞議會抗爭係廢
送中惡法阻唔到, 國歌法阻唔到, 明日大嶼阻唔到
駛唔駛我繼續數?
譚耀宗都睇死你地比d骨氣,唔好做忠誠反對派
負作用,因為作地唔係民選議員。羅冠聰點解可以打國際線,因為佢係民選議員,dq拎走咗佢議員身份但拎唔走佢嘅民意,泛狗如果做就相反,名義上係議員但無民意,當外國on9唔會check你咩,無撚咗民意憑咩用議員身份打國際線
比啲骨氣啦 掛住份糧
又要做雞 又要攞貞節牌坊
條撚樣之前又話DQ 嗰四個公民黨,而家又話邀請入議會
泛民呀
你們不好入臨立會比支共玩啦
無用嫁
無民意受權呀

你們不入去
等建制推議案
再比美帝制裁好過啦

羅冠聰夠俾人dq咗但點解佢有用,因為民意係dq唔到
總辭再學佢咁打國際線有用過做支那委任嘅議員
想問以泛民人數係議會有乜作為?可唔可以擋議案?敢唔敢擋?驚唔驚擋議案觸犯國安法?唔敢得把口擋,拉布都唔敢,齋坐議會有乜用?

辭職啦
如果泛民自願接受招安, 成個抗爭陣營只能割席
因為民意代表走去接受反民主制度對國際線極其不利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞