若不總辭,生生世世一票不投泛民

742 回覆
1280 Like 463 Dislike
我覺得總辭的確係一個表態
但係表態完
如果放哂個立法權比政府玩
基本上 你冇野做到
你期待國際制裁 但係人地制唔制裁 你決定唔到
立法會 你冇哂人 同路人可以做既野係0
唔係仲衰咩?
宜家係泛民打緊國際線咩?
泛民:我地仲要反23條同好多議案架,點解你地一定要加速攬炒唔諗下點贏番香港?
叫外國唔好制裁香港算唔算?
其實以後都無得投票 生生世世一票不投泛民無乜意思
睇黎果位ching 冇留意立法會好耐
如果係咁你就光明正大話唔要制裁唔要加速想縮沙
屌你唔好大義凜然
on鳩直情冇撚咗選舉,投佢老母
未來得2條路
1.支那永世委任
2.香港獨立重選國會

立法會死撚咗
除咗精蟲泰,仲有邊個話留任?
可能係集中營投邊個出去比人毒打
你知唔知今年因為拉布有幾多議案因為傾唔切要重新排過立法程序

頂唔到全部唔等於咩用都無
你答我 總辭完 對家一路順風咩都過

咁對我哋有咩利?
所以畀民眾決定最好, 訓練大家係極權下既智慧, 唔好下下畀人地決定自己既命運, 例如英國就算係脫歐, 條路都係自己揀自己行
講嚟講去咪為咗錢,冇錢鬼閪同你爭取民主咩
係啊,加速然後制裁然後攬炒
你入起幫中共擋子彈以爲自己贏咗?
唔總辭都係話過就過架,你瞓咗幾耐?棄票同唔出席會議投票係販民隱性維穩伎倆之一
總唔總辭都好 總知係自己人嘅就支持
依個只係一個策略上嘅分歧
無必要講邊個係鬼 邊個唔係

我自己感性上都係支持總辭
但係用番理性上去分析 依個時間點做總辭
帶嚟嘅效果好細 反而失去左好多籌碼
諗嚟諗去 總辭意義上已經唔大
要總辭 幾時做都得 又唔係一定要依家

總辭完就會得番議會外抗爭
大家諗下
如果連議員頭銜都冇埋 國際影響力會唔會減少
係唔係總辭完 就會有幾百萬人走番上街抗爭
依d都係要諗清楚 如果唔係 總辭只係一個以氣用事嘅做法
你分化
共:成功分化黃屍同民主派
連登仔本來就唔投
0威脅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞