[大支那賤種膠] Tiktok來港不請香港人

224 回覆
558 Like 37 Dislike
罪在大中華
其實Big4 IBank嗰啲都係諗住IANG要有工返先有簽證,可以大力啲捽佢地都唔會走,只要令到香港個環境對佢地更不友善,佢地就唔會想嚟,而家香港人工又唔係高好多。
黎香港上市既公司應該請返一定比例既香港人啦
反共必須反華
港漂讀書期間已經計入變永久居民既七年
讀完之後求其做一兩年就已經會係法律上等同香港人
根本個問題係港漂門檻鬆章鬆過彭麗媛個臭閪
係窮人埋單上一代有物業,下一代有咩要煩?
真係好希望香港人可以團結 以後見到IANG一律唔請 最多扮吓公平比佢哋interview
是但啦 俾狗做根本見到公司名都唔會apply
Tiktok似係成日想洗底同支共無關係
又係時候打twitter線
點解無人去查佢告佢既。香港餐廳唔俾支那人內進就嘈嘈閉。
其實反之亦然。有agent cold call 我有空缺,我都一定先問係咪中資。
重點係佢黎hk開公司 但係就唔請hk人
你理得有冇hk人想入去做
個D 柒頭話「冇真香港人想入去做」就可以唔在乎
就好似二戰比日本打到黎,自己就匿係屋企閂埋門蓋住張棉胎
然後覺得世界好安全,同自己無關係
支資公司只請港漂
係將成個香港殖民主義化,全方位滲透顛倒政治財富語言文化秩序
你就算冇興趣入去TIKTOK
最終一樣會比人扭曲性改變
因為香港人係2等公民

被歧視是正常
你肯定係2等?
杯葛返香港?
咁你應該直頭唔好係香港開公司,咁先叫杯葛香港

港漂要杯葛香港
就唔好恨拎香港身分證,用香港人既成就
清大中華膠?
一名小小香港人支持以香港人在香港既利益為先
咁都算大香港既廣義上

清你以中國人利益為先?
呢個地方之所以好,正係因為香港人既建設成就
香港唔係天然既空氣,地球既石油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞