[大支那賤種膠] Tiktok來港不請香港人

224 回覆
558 Like 37 Dislike
中旅社就話之佢,不嬲都係支那非正式大使館
中銀就真係
無人想玩啊 屌你老母
支共不嬲係扶植深圳做南方殖民主,掠奪香港資源既接贓基地,深圳係支共隻丁孝蟹
泛民大中華膠協助殖民乃罪一,罪二是多年來對香港經濟產業發展毫無建樹,甚至一樣係配合支共陰乾香港
手足黎 勿分化
都係討論下對波姐,唔洗咁惡呀?
走啦
將來立國一定要種族清洗
保釣 = 大中華膠

屌你老母成班唔係蠢就係奸
無大中華膠
會唔會97被回歸都仲有得講啦
大把中資上面請人
香港出差當返工

入境處?收皮啦
支持樓主狙擊大支那膠
最撚憎tiktok
我覺得一味屌鳩大中華膠有啲倒果為因,香港被赤化早為97年開始就被注定、大中華膠(大部分飯民)亦都無你諗到係97前後有咁強既力量可以主導香港既去向,唔好唔記得港英政府所吸納既政治精英一直以商界精英同地方勢力為主,有無大中華膠香港都係遲早變成咁。

再講,本土復興運動直接原因在於香港人面對赤化下的覺醒,係社會歷史脈絡所誕身出嚟嘅產物,先慢慢取代左大中華膠成為主流反對聲音,點解發生係今時今日又唔係當年係有原因的,同樣地民主回歸論係當年成為主流,亦都係當年既人面對形勢下佢地面對97既妥協論述(當然係今日睇係嚴重錯判)。

由此由終,飯民(大中膠)都無能力足夠既政治能量去主導香港去向,赤化有好多其他直接成因,而大中膠既存在未必係主要成因。

以今人既角度去批判舊人總是十分容易,不過你結合當年既社會環境或者你會開始明白點樣會出現咁既情況,如果你要用咁嘅邏輯批判舊人,既點解唔批判1940年代既香港人?佢地直接漠視楊慕琦提出嘅民主計劃wo。
如果啲中國狗將來搶晒飯碗,我第一個咬老綜
大中華主義唔等如大中華膠,罪在於膠,九七前同意九七政權移交本來正常,九七後協助支共殖民,將殖民當成可以係手足,此乃膠,支共殖民只係為左清洗香港人
大把本土派連登仔覺得香港係漢唐之後嘅正統喎
唔好淨係鬧泛民
港共政權之下
到佢騎劫左你
你估佢仲會唔會沿用現時福利系統模式
比你可以反陰乾港漂?
呢班撚樣的確抵屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞