有冇報左教大Eduhk Non-Jupas既巴絲打?(2)

249 回覆
2 Like 0 Dislike
我 數教個status 由 interview 轉左做submitted 咁係咪好快會有offer??
上個禮拜收到 ges interview 有冇人知會問咩?
GES interview god
21號in ece 想問會問咩 (late application
收到中史interview,請問大概會問啲咩

問你覺得做好老師既條件係咩
Group in就點推廣中國歷史

問你覺得做好老師既條件係咩
Group in就點推廣中國歷史

多謝巴打出手相救
想問下報左PT degree既可唔可以係到問
Ges interview 既巴打點?
想問有冇人in 過Language studies (Chinese major)

我 in 過
想問有冇人in 過Language studies (Chinese major)

我 in 過

絲打可唔可以講下成個interview 係點? 唔該

我 in 過

同求

我 in 過

同求

我frd in english major
中文自我介紹
然後小組討論5分鐘(有5個人)
之後要用普通話讀篇文
Chinese major 應該差唔多 唔知係咪要你用英文自介

我 in 過

同求

中文自我介紹
之後要用普通話讀篇文
Chinese major 應該差唔多 唔知係咪要你用英文自介

自我介紹有冇限時?

我 in 過

同求

中文自我介紹
之後要用普通話讀篇文

自我介紹有冇限時?

大概30秒中文自介
然後10-15分鐘英文討論
之後再讀一篇普通話測試文章(有得溫的 見到都係頭20篇)

我 in 過

EduHK Chinese Major , 你入去首先有一個簡短中文自介,佢講明要簡短,否則會 Cut 你。我個組有人俾人 Cut 。

之後一條英文小組題目由鬼佬發問,我個條係關於教育 How do you think abt HK education system ?

講到明發言次數兩次,由左或右開始。

加油,有咩可再問。希望幫到你。

我 in 過

EduHK Chinese Major , 你入去首先有一個簡短中文自介,佢講明要簡短,否則會 Cut 你。我個組有人俾人 Cut 。

之後一條英文小組題目由鬼佬發問,我個條係關於教育 How do you think abt HK education system ?

普通話文章一篇,準備時間 10 -20 分鐘,文章係來自國家語委。佢會係適當既時候停你 ^^

我 in 過

想再問你個陣小組討論個part幾多人同幾多分鐘,感激
想幫朋友問SF打電話去係咪可以轉yr3,唔想佢讀完兩年又要從頭讀,學費好貴

我 in 過

想再問你個陣小組討論個part幾多人同幾多分鐘,感激

6個1組,12分鐘。可5個1組。5駛驚,佢好似規定每人有1分鐘,1分鐘總結。
想幫朋友問SF打電話去係咪可以轉yr3,唔想佢讀完兩年又要從頭讀,學費好貴

yr3 入場卷係過3
想問bed of science同 小學數學 interview大約會問咩
in左英文教育 想問下幾時會知道結果?
6月21 in完language studies (english major) ..
asso year 1 cgpa 3.6 ..
聽講year 1 好難入..

如果有offer通常等幾耐有?
我好想入呀...

有無人都報左language studies ? 你地個status而家係咩... 我仲係Selected for interview..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞