有冇報左教大Eduhk Non-Jupas既巴絲打?(2)

249 回覆
2 Like 0 Dislike
我2月中報gcs 到依家咩聲氣都冇
一直都係submitted 點解會咁

我都係🤦🏻‍♂️

GCS self-fin果科?
可以打去問下佢既,我見身邊好多同學都有offer
得罪講句....
入EdU 唔係讀Bed... 你自己諗你出路

gpa唔高既通常7,8月會打電話派
得罪講句....

bed 讀5年yr1讀起 同 sf讀4年yr2讀起邊個好啲……
得罪講句....

bed 讀5年yr1讀起 同 sf讀4年yr2讀起邊個好啲……

UGC 同 SF 你點揀....

EdU 個D sf 真係都麻麻 特別咩大中華...上年收non jupas 好低分...
入面d學習氣氛.... 甚至d人個程度都比較低 好多free rider.
雖然係可以間唔中同ugc d人一齊上堂 做presentation
但因為好多sf 做free rider 個朶臭晒 ugc 聞之色變

再講...
入面好多科出黎都就業困難 出路好少
最好 最正常算係通識教育 同 運動科學( 做健身教練)
但其他音樂 ge 本身EdU都有音樂Bed... 但教音樂pt 都幾好搵
做老師 / 演奏 就難d

我想講講社會科學教育榮譽學士 (大中華地區研究)
依科係要讀d教育法...
但係根本冇咩可能之後做到老師
最後變到不上不下
學校好聽就話多元化
但係 姐係唔夠專... 上年聽講收asso cgpa 好低
如果asso升上黎讀大中華 我覺得不如唔好讀

但EdU 對SF都算好 除左冇hall住
得罪講句....

EdU 個D sf 真係都麻麻 特別咩大中華...上年收non jupas 好低分...
入面d學習氣氛.... 甚至d人個程度都比較低 好多free rider.
雖然係可以間唔中同ugc d人一齊上堂 做presentation
但因為好多sf 做free rider 個朶臭晒 ugc 聞之色變

再講...
但其他音樂 ge 本身EdU都有音樂Bed... 但教音樂pt 都幾好搵

最後變到不上不下
學校好聽就話多元化

咁絲打知唔知sf swt 係sf黎講算唔算好

我都係🤦🏻‍♂️

咁冇喇冇喇 之前聽talk話得廿個位左右

我都係🤦🏻‍♂️

咁冇喇冇喇 之前聽talk話得廿個位左右

19SF degree唔讀好過讀啦
有冇報GES呀,GES 個condition CGPA3咋
得罪講句....

再講...

最後變到不上不下
學校好聽就話多元化

咁絲打知唔知sf swt 係sf黎講算唔算好

SWT 唔清楚
想問下grant loan嘅野係咪入學先申請?因為見自己學校topup好快就截

應該係 自己打去學資處問問啦
想問下有冇人報幼教 HD?
這邊最近先報
係咪已經有人有Offer 係咪Condition 係既話有冇話CGPA要幾多?

P.S. Year 1 Quit SF 報HD 咩都唔識

幼兒hd 一年300幾人 應該收
得罪講句....

絲打點睇cacva?
sf 同 ugc 係咪除左錢 其他都一樣? 有hall往同u life

hall 既話唔會係first round
姐係會通常俾曬ugc先
咁都有一樣叫酌宿 有d特別既理由學校都會俾hall你
而ulife都可以叫有既
self fin d人都會有莊上
例如Sport Science ,HOD個d都有莊

但係我send email R佢比hall我住佢都話Sf係無hall住,但係我又住得勁遠。。唔知點好

即係得ugc 先有hall住?

UGC都唔夠住呀.. 點會比SF呀
除非SF 學生有家暴個D
得罪講句....

絲打點睇cacva?

創意藝術與文化榮譽文學士及視覺藝術教育榮譽學士 (同期結業雙學位課程) ???

出黎做老師的
如果講實用性,係創意產業GE專業知識 ,例如軟件操作等,聽講係比較唔足夠,唔及演藝。
所以,你要花自己時間去學,學校都有資源比你去學GE (好似)
得罪講句....

絲打點睇cacva?

創意藝術與文化榮譽文學士及視覺藝術教育榮譽學士 (同期結業雙學位課程) ???

出黎做老師的
如果講實用性,係創意產業GE專業知識 ,例如軟件操作等,聽講係比較唔足夠,唔及演藝。
所以,你要花自己時間去學,學校都有資源比你去學GE (好似)

係唔包Bed既cacva 係咪等乞食
得罪講句....

絲打點睇cacva?

出黎做老師的

係唔包Bed既cacva 係咪等乞食

創意產業GE野真係唔多清楚...
求解 六七月仲會唔會有interview? 4月頭報左一直冇消息
求解 六七月仲會唔會有interview? 4月頭報左一直冇消息

應該有 我frd 四月頭報呢排收到interview

係咩科?
希望有interview

係咩科?

second language今日叫我6月去in

係咩科?

我frd都係呢科

係咩科?

我frd都係呢科

我報左Language Studies(Chinese Major) 仲未有消息

係咩科?

我frd都係呢科

我報左Language Studies(Chinese Major) 仲未有消息

English major 連status都未轉
幫人問 有冇人有中文offer?

係咩科?

我frd都係呢科

我會reject 你加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞