一陣考三角鈴八級,有咩要注意?

281 回覆
527 Like 18 Dislike
一野扑落考官個天靈蓋,full pass
唔知係咪個個考官都睇,上次我考5級果陣隻腳冇丁字腳咁企,佢肥撚左我
勁柒 唔敢同d fd講
上次考完沙槌八級,短期內唔考其他了
丁落個角度之前一定要擰頭望,仲要動作大啲,唔係考官睇唔到
用咩牌子?
記得考之前要好似磨刀咁磨返滑啲音先會準
敲既時候個力度 流暢度 角度
提起三角鈴擺放既位置 高度
企既姿勢 握敲棒預留左幾多既長度去敲三角鈴
緊握敲棒既力度 演奏時呼吸既流暢度
面部表情 眼神有無同考官交流
大致上係咁多

補充:站立時侯雙腿要直,背部都要挻直
緊記:直得黎係要自然,唔好太生硬
進入試場時記得向考官九十度鞠躬
禮儀既野記得做足
祝巴打一剔Pass

利申:師傅係法國著名三角鈴演奏大師

睇黎大家流派唔同,我師傅教落要打好三角鈴,就必須自己先成為三角。
雙腳分開站立,要闊過膊頭。正面睇落頭同腳尖成為一個三角型。再將三角鈴放係心口低少少到敲打。

咁就做到人中三角,手中三角。到時打出黎既聲就好似由你身體發出黎咁。

師承?

師傅好低調,唔肯講真名我聽。佢叫自己天津飯,可能佢係天津出世掛。

相傳佢三角鈴既技術已經爐火純青到唔需要再用三角鈴。只要雙手合成三角型就可以發出巨大聲響,個聲量足以係地下做成個四方型大坑。(20年前好似有本書介紹過佢)

氣功砲!!!
我覺得識玩三角鈴既男仔好吸引 好想將來個男朋友會打住三角鈴同我求婚
大致上係咁多

禮儀既野記得做足
祝巴打一剔Pass

睇黎大家流派唔同,我師傅教落要打好三角鈴,就必須自己先成為三角。
雙腳分開站立,要闊過膊頭。正面睇落頭同腳尖成為一個三角型。再將三角鈴放係心口低少少到敲打。

咁就做到人中三角,手中三角。到時打出黎既聲就好似由你身體發出黎咁。

巴打,我問過師傅喇
佢話流唔流派都係其次
仲重要係對三角鈴果種熱誠同態度

呢位巴打講得無錯。咩流派都好,歸根究底都係講緊對三角鈴個份愛。

得閒出約夾下歌交流下
我覺得識玩三角鈴既男仔好吸引 好想將來個男朋友會打住三角鈴同我求婚

戒指都用埋三角鈴會唔會lum d?
大致上係咁多

禮儀既野記得做足
祝巴打一剔Pass

巴打,我問過師傅喇
佢話流唔流派都係其次
仲重要係對三角鈴果種熱誠同態度

呢位巴打講得無錯。咩流派都好,歸根究底都係講緊對三角鈴個份愛。

得閒出約夾下歌交流下

跟隊 組個連登三角鈴團
又月經post

相傳佢三角鈴既技術已經爐火純青到唔需要再用三角鈴。只要雙手合成三角型就可以發出巨大聲響,個聲量足以係地下做成個四方型大坑。(20年前好似有本書介紹過佢)

要着三角底褲去考
我嗰年係表演三角誌
我本身拍手打節奏7級
呢個POST好痴線

利申 木童笛7級
有無巴打有玩定音鼓
初學想考級 有咩注意

戒指都用埋三角鈴會唔會lum d?

濕哂, 即嫁
一陣考木魚演奏級,請問有咩要注意
呢度有冇人吹簫8級呀?

絲打既話pm我,有支靚簫可以借你練習
沙鎚演奏級
有無人夾
一陣考木魚演奏級,請問有咩要注意

你邊頭考?
同求handbell同志
考緊演奏3級 要一個人玩10隻bell
真心有啲玩唔黎
有冇技巧
要亨到舊野變正方型先合格

大笑咗出聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞