多個世界知名品牌 Logo 設計昔今對比

232 回覆
397 Like 5 Dislike
唔太鐘意ford宜家個logo
日產早期個logo都唔係咁

係網上淨係搵到哩啲,咁應該係點

yamaha個三角琴logo
其實instagram 個logo成功在於佢咁樣變一變 就可以同佢當時出嘅一啲周邊app統一 加上原來嘅logo同好多相機apps都好似 反而令到佢突出唔到
Btw見到大部份logo變得都偏向flat lesser information 就覺得時代嘅進步好巨大 雖然仍然有其他商鋪用vintage logo,但vintage 嘅野,其實最難變得獨一無二

Instagram平面設計真係無問題,但係用漸變色真係好撚柒

小學生PowerPoint

巴打中意邊個多啲

巴打中意邊個多啲

1903嗰個
簡單就是美

巴打中意邊個多啲

1903嗰個

1909先正,幾有美國風
而家嗰個好老套

巴打中意邊個多啲

1903嗰個

而家嗰個好老套

none
有無人試下重新設計 Metro-Goldwyn-Mayer 個 logo
到今時今日都仲係咁嘅風格

我覺得老任以前嗰個型好多
任天堂三隻字好有霸氣

巴打中意邊個多啲

1903嗰個

而家嗰個好老套

none

幾鐘意 1912
有無人試下重新設計 Metro-Goldwyn-Mayer 個 logo

經典

有冇人可以搵晒美高梅嗰幾隻獅子出嚟
我覺得係因為品牌出名之前,想喺Logo 度俾多啲資訊顧客,所以會塞好多嘢入Logo

利申:鳩噏
Bugger King舊果個幾得意
我覺得係因為品牌出名之前,想喺Logo 度俾多啲資訊顧客,所以會塞好多嘢入Logo

利申:鳩噏

我覺得係潮流愈來愈興簡約
Bugger King舊果個幾得意

任天堂三隻字好有霸氣

其實任天堂最舊呢個logo而家都重有用緊,只係無用喺遊戲機度啫
任天堂三隻字好有霸氣

其實任天堂最舊呢個logo而家都重有用緊,只係無用喺遊戲機度啫

咁會用喺邊 未見過

如果Google冇錯

btw,換隻新獅子咪有新logo
要跟現今嘅風格,用全黑底影隻獅子,再加個簡化MGM logo上去

巴打中意邊個多啲

1903嗰個

而家嗰個好老套

none

幾鐘意 1912

如果Google冇錯

btw,換隻新獅子咪有新logo
要跟現今嘅風格,用全黑底影隻獅子,再加個簡化MGM logo上去

最鍾意都係有一隻tom&jerry tom做咗隻獅子個位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞