多個世界知名品牌 Logo 設計昔今對比

232 回覆
397 Like 5 Dislike
canon 同 yamaha 原本好撚型
百事開頭d 紅字都唔錯
話覺得舊版靚個D, 應該分唔到logo 既用途

有野就講啦屌
懶高深
依家啲人係講緊佢靚又唔係講緊佢實唔實用

logo就係要人一睇就知係咩brand 所以幾靚幾複雜都未必好 最最最緊要易認

係囉
個個都話又花又亂果d 真係R撚晒頭
其實連登仔=佢地口中既老屎忽,淨係識話以前好

事實instagram舊版真係好睇好多
話覺得舊版靚個D, 應該分唔到logo 既用途

有野就講啦屌
懶高深
依家啲人係講緊佢靚又唔係講緊佢實唔實用

logo就係要人一睇就知係咩brand 所以幾靚幾複雜都未必好 最最最緊要易認

係囉
個個都話又花又亂果d 真係R撚晒頭
其實連登仔=佢地口中既老屎忽,淨係識話以前好

事實instagram舊版真係好睇好多

好睇d呢個我就絕對agger
佢轉果時主要係想同當時新既ios icon夾
係marketing黎講新icon成功過舊icon
有時Logo/icon 唔係話靚就係最好
睇到時代審美既進步

除左Instagram嗰個

X2

好似法國國鐵標誌:

法國國鐵個logo設計得都算穩陣
City個標誌嗰幾個字都好似就跌咁

如果唔係個體育館又點會....
有埋年份更佳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞