多個世界知名品牌 Logo 設計昔今對比

232 回覆
397 Like 5 Dislike
以前靚好多...作為logo既話
家陣好似驚死你唔知佢公司叫咩名咁

Agger
Sony同Yamaha

Yamaha 第一個好撚型 用來做紋身一定好霸氣

依個真 係幾型
Shell好笑

頭三個

Mastercard又變返以前咁

Mastercard又變返以前咁
Volkswagen

一尻樣
好似係因為volkswagan係納粹建立出黎

好撚似邪教logo
Sony同Yamaha

仔細啲睇係隻鳳凰擔住支音叉 到時真唔慌唔型
Sony
睇到時代審美既進步

除左Instagram嗰個

睇到時代審美既進步

Instagram睇到時代審美既退步

[sosad
PizzaHut
睇到時代審美既進步

Instagram睇到時代審美既退步

我又覺得唔算好差嘅 幾槍眼,一望就望到
日產早期個logo都唔係咁
Sony同Yamaha

依個真 係幾型
Shell好笑

頭三個

第四都係啦
不過依家都柒柒地
日產早期個logo都唔係咁

係網上淨係搵到哩啲,咁應該係點
PizzaHut

而家 Pizza Hut 得返頂帽好奇怪
Fedex

舊嗰個個feel有啲似HK Express
其實instagram 個logo成功在於佢咁樣變一變 就可以同佢當時出嘅一啲周邊app統一 加上原來嘅logo同好多相機apps都好似 反而令到佢突出唔到
Btw見到大部份logo變得都偏向flat lesser information 就覺得時代嘅進步好巨大 雖然仍然有其他商鋪用vintage logo,但vintage 嘅野,其實最難變得獨一無二
ig以前靚好多

好懷念
其實instagram 個logo成功在於佢咁樣變一變 就可以同佢當時出嘅一啲周邊app統一 加上原來嘅logo同好多相機apps都好似 反而令到佢突出唔到
Btw見到大部份logo變得都偏向flat lesser information 就覺得時代嘅進步好巨大 雖然仍然有其他商鋪用vintage logo,但vintage 嘅野,其實最難變得獨一無二

佢啱啱換 logo 嗰陣仲記得佢條宣傳片有好多 design draft
揀得哩個我諗有佢原因嘅
其實點解華特迪士尼會變咗得返迪士尼
冇咗個WALT好似冇咁靚
PizzaHut

而家 Pizza Hut 得返頂帽好奇怪

屋頂嚟...

左下嗰個幾靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞