[月經] 劇情最好嘅蒙面超人係邊套

180 回覆
1 Like 2 Dislike
講開又想睇返龍騎
有冇link有得睇?
最好有埋其他rider可以一次過追

要唔要gaim
先前放左上Google drive

其實我想問下TVB而家仲有無播RIDER ,落後日本幾多輯?
BTW,我記得龍騎有一集係講有個人無端端接收左遺產,跟住又唔知點解溝到條女,但最尾俾人係鏡世界KO,困住左係鏡世界,我笑左

有,慢3年
日本播緊EX-AID, TVB播緊鎧武
其實咁多年TVB平成拉打好似都無改過時間播
kuuga

kuuga

kuuga

kuuga
agito
連住睇
kabuto
以角色計
風間大介行行企企
神代劍太遲交代
矢車影山早段都可,後段係好笑但唔知做乜鳩
天道個形象太故弄玄虛
最好睇係加賀美

故仔懶係搞笑就難免
但好似kabuto咁喧賓奪主就離譜d

4X集唔記得用幾集去講隻無關痛癢嘅紫色worm
最後臨時拉伕格硬搵吾郎做boss

另外,角色塑造得胡鬧之餘,立意又同faiz嗰d雷同,話佢劇情最好,我心諗唔係掛
kabuto
以角色計
風間大介行行企企
神代劍太遲交代
矢車影山早段都可,後段係好笑但唔知做乜鳩
天道個形象太故弄玄虛
最好睇係加賀美

故仔懶係搞笑就難免
但好似kabuto咁喧賓奪主就離譜d

4X集唔記得用幾集去講隻無關痛癢嘅紫色worm
最後臨時拉伕格硬搵吾郎做boss

另外,角色塑造得胡鬧之餘,立意又同faiz嗰d雷同,話佢劇情最好,我心諗唔係掛

已經唔係好記得劇情
班宇蟲最後點
Kuuga
其實外形黎計kabuto真係好好j
btw,而家套amazon都好正,肢解式殺怪,第2季唔知豁左出去定失左控,血腥左好多
講開又想睇返龍騎
有冇link有得睇?
最好有埋其他rider可以一次過追

要唔要gaim
先前放左上Google drive

其實我想問下TVB而家仲有無播RIDER ,落後日本幾多輯?
BTW,我記得龍騎有一集係講有個人無端端接收左遺產,跟住又唔知點解溝到條女,但最尾俾人係鏡世界KO,困住左係鏡世界,我笑左

Bilibili
平成好似齊哂
昭和好似得一兩套

超人迪迦
W
W

w我鍾意個士偶女角
Kuuga
btw,而家套amazon都好正,肢解式殺怪,第2季唔知豁左出去定失左控,血腥左好多

成日影住食人條屍
劇情好唔好其實要分開前中後黎講
因為好多套都係部份好睇部份唔好睇

至於上面有巴打講到如果Ex-Aid keep住咁樣去到尾既話
我絕對會投Ex-Aid
真係做得好出色
包括劇情上同畫面上既細節處理
不同人既故事線係交織住咁樣去講故
唔係各有各講,最後先一齊打大佬咁
不過Ex-Aid先做到一半,祈求唔好爛尾吧

講到Ex-Aid有人嫌個樣太卡通,唔鐘意用卡通/遊戲去包裝呢一點
我只能講Kabuto其實可以唔用昆蟲,用龍虎豹一樣得
鎧武唔用水果唔係唔得,不過其實用水果都有一定程度既合理性
但Ex-Aid劇情同遊戲主題絕對緊密相關,唔係單純一個包裝

詳細就唔多講了,廢事變新番劇透Post
而且呢個都唔係造型Post
五代雄介 真係型到pk
Exaid造型係有啲重口味
但入面其實花左好多心思
除左向遊戲界致敬,連啲顏色都有隱藏message
W

w我鍾意個士偶女角

若菜公主
鍾意Nazca多d 雖然早死
龍騎,劍,Amazons
kiva
Kuuga

成日影住食人條屍

第二集好血腥
冇人講hibiki, 好似有套似火箭既rider,好樣衰
睇得最多集係faiz
kabuto係幾型,今日睇左劇場版,劇情有d鳩鳩地

利申:RX年代

有心既咪試下睇d新拉打 睇下接唔接受到

新個d都要接受到個樣先得,好似電王,鎧武切水果,火箭樣rider,蝙蝠樣既kiva
d樣變化好大,冇左蝗蟲特質咁
最有feel已經係kuuga同agito

不過好多巴打都話龍騎最正,最多rider圍毆

由Kuuga開始製作組已經唔想定死喺蝗蟲/改造人呢啲topic
因為器官移植開始普及
所以就算Kuuga都係近鍬形蟲
之後如果有昆蟲都係主要用獨角仙/鍬形蟲
甚至放棄晒昆蟲 好似龍騎

人地平成系列就係想擺脫以前昭和系列嘅形象 希望藉振夫綱
你就嫌人地唔似蝗蟲

題外話 響鬼本身係 音擊戰士 響鬼
係東映嗰年便秘先急急腳夾硬要響鬼用rider名出街
如果無時間,只可揀一套黎睇,
巴打推薦以下睇邊套?

龍騎
Faiz
鎧武

thx

龍騎

Fazi
因為招踢真係好撚正
我覺得exaid除左劇情之外真係好關D演員演技事,特別係社長同埋貴利矢死個集,係演技令人好投入,社長個種痴撚線mode根本係狂人模式
我覺得exaid除左劇情之外真係好關D演員演技事,特別係社長同埋貴利矢死個集,係演技令人好投入,社長個種痴撚線mode根本係狂人模式

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞