其實點解咁多人咁迷水晶

370 回覆
341 Like 13 Dislike
點知佢係唔係屍玉
就係覺得粒玉古怪
走去問返個friend先知佢喺邊到拎
訓得好左 唔會訓訓下醒
個人冇咁火爆 以前好撚易燥底

預左實會比人負皮
自己戴水晶差不多幾年,以前有朋友做水晶批發,
送咗條黑曜石+紫晶簇比我。黑曜石嗰陣爆咗一粒,
之後就冇戴過。紫晶簇就keep住都有用,
亦因為咁先開始入咗水晶坑。

問我點解開始入坑,覺得靚?同埋都有幫助,所以先買。
但唔會買好貴既晶,因為我知來貨價其實冇咁高,費事比咁多錢人地賺。
真係work既,老實講。戴咗條藍紋瑪瑙(功效:頭腦清晰,個人會平靜啲,冇咁衝動)之後,身邊朋友都覺得我同以前相比冷靜咗唔少,仲話一見到我而家講野唔會衝口而出,就會睇下我係咪戴咗條瑪瑙。
同埋有條金髮晶,早前搵咗份要跑數既工,跟住戴住佢番工之後,就算嗰日生意幾差,其他舖冇進帳,但係都照跑到數,同埋試過破咗舖頭開業以嚟既最高營業額。
之但係,水晶唔多唔少關八字事,有啲水晶係覺得靚,買咗番嚟(e.g.雪花粉幽靈,綠紋石etc.),但佢地冇乜功效,不過我都真係中意,攞嚟襯衫又好,覺得靚而戴都好,都會照戴。
睇番係咩水晶,條條水晶既靚都唔一樣。有啲係越通透,越冇雜質、棉絮,先叫靚。有啲係睇有冇貓眼。有啲係水晶內裡多髮絲先叫靚。
不過建議你買碎石,如果你keep住擺佢喺啲碎石上面,都真係會越戴越靚。(利申 身邊有朋友條月光石係人地送,但係同你一樣冇淨化嗰啲,戴到條石冇乜光澤。同佢講完呢番說話之後,佢條月光石慢慢變得好靚,貓眼出番曬嚟。)
類似 死人戴過
點睇到係咪假嘢?
最好就日頭戴 夜晚消磁
放響白水晶碎石上面
其實樓主唔信,無戴過水晶,所以感受唔到個能量同轉變
走去笑9人地,人地話有轉變,感受到個能量;你又唔信
咁無得好講
樓主你理得人迷唔迷姐
有影響到你?覺得自己好醒?
好似耶教咁,你可以唔信,有信徒on9你係個個人既問題
唔會走去笑9人地信個樣野
你阿媽朋友真係好帶協

神奇
我唔係笑9
我都想聽下d案例
上面有d case我都覺得幾神奇
你當心靈慰藉囉
有閒錢買下,當安慰劑都好閒既
等同你買件衫覺得靚,個人有自信咁者
不過太沉迷燒錢咁玩就唔好啦
有d人純粹當水晶係飾物戴
或者純粹想有功效,唔會沉澱自己,咁未必好有效
好似有人以為返教會就等於虔誠,即使平日作奸犯科,都覺得自己係一個好信徒
大多數水晶愛好者,對七輪對冥想對大自然能量都有些少認識同研究
例如好多人首先接觸冥想,再接觸水晶幫自己感受得更好
上面好多人自己對呢d野無認識,就一味覺得人蠢、俾人呃
又係覺得眾人皆醉我獨醒
睇到我眼都突埋!
佢位朋友好大挈!
好彩你發現得快!
有無咩point或者理論解釋到 點解人傾向覺得因為便秘而個市跌係唔make sense
但復合係因為粉晶work 就相對地會多人認同/信以為真
水晶能量學說信d 人係咪on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞