其實點解咁多人咁迷水晶

370 回覆
341 Like 13 Dislike
成日覺得戴粉晶果啲女好desperate
我係仔嘅一定揀粉晶女呃蝦條
好男仔見到啲迷信女又會避
咁其實係咪返效果
有d拎上手 真係會痛 同埋隻手會痺咗
係 我諗住買條超七當係心靈寄托
嗰啲咩一買完戴上手即刻復合/ 岀pool/ 開單就真係呃人
冇自信 吸引力法則
咁其實果樣野係唔係水晶都可以做到
因為只係安慰劑
如果有人今日開始散播fake news
話鑽石可以旺桃花
咁每次有人approach果個戴鑽石既人
果個人都會覺得係鑽石既功勞
我諗師兄講既改變有兩種:

A. 自己控制到既改變
例如 性格
即係水晶迷講既覺得自己戴完温柔左和善左
呢種改變似係水晶呢樣死物比左力量你去改變自己 因為你營住帶完水晶就會變得温柔 粗口都可能會講少d

B. 自己控制唔到既改變
例如 有異性追求 有橫財
呢d我覺得其實係random event
只係因為咁啱當事人有戴晶
所以就將d好事都歸功落條晶度
即使無戴晶 其實果d好事都會出現
好似上面d後生絲打講自己戴完就有男仔追咁
可能本身條件都唔錯又後生
其實戴唔戴都會有人追
只係未戴果排咁啱未遇到對自己有興趣既人
回應返你問題

如果因為相信水晶可以改變到人
而最後真係改變左
呢個絕對係水晶既功效
因為水晶係呢個case入面發揮左佢作為安慰劑既作用
其實係咪啲人戴左心理上有個寄託 個人心態上自信啲 咪好似事事順利左咁
但有啲千幾數一條 貴得好誇張
自己買一兩條平嘅當手鏈手飾戴下算
荃灣豆腐花

要突圍而出就要諗計differentiate自己
整d gimmick野咁
唔係淨係靠平做爛市
但係B個情況其實冇人可以證明到如果佢冇帶都會有人追個喎
笑左好認真既語氣講咸野咁
可以test既
戴兩個月 唔戴兩個月
睇下分別係咪咁大
但係水晶呢啲嘢每個人都唔同個喎
有啲可能快啲有效果有啲可能會慢啲
好難真係做到一個準確嘅測試

同埋個標準點樣定都係一個問題
前排唔知邊間賣水晶成日係ig賣廣告好似話帶左條水晶就復合個廣告仲要有篇好醜既漫畫⋯
係咪真係有傻仔信
起左你底
連登真係咩人都有
自從戴咗黑曜石之後

職場上真係少咗好多「小人」「偽君子」

但一定要長時間日日有恆心咁戴 唔可以半途而廢
冇錯係真係要長時間
識人本身性格又串又自大冇乜人鍾意佢
但佢好鍾意戴水晶好似好有研究咁 見到人哋戴仲會批評人哋條水晶唔靚
戴完個性格都係一樣冇變 所以人緣一樣唔好
不過可能佢自我感覺良好咗
呢啲嘢都係信則有不信則無 戴完感覺舒服啲就戴

利申:戴過排 唔覺好有效用 但幾靚
所以就係好難證明到有人追係咪關條粉晶事
難證明唔係
都好難證明係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞