IG天然/本地自家制護膚品Shop討論

147 回覆
31 Like 3 Dislike
可能啦,不過用完好似唔大作用 都唔會再回購。😢😢😢
handmade嘢其實冇咩qc
岩岩睇佢ig
cls $110 7盒凍膜
我有用beautyfromnature

初初用可能搞錯個用法 係咁爆粒粒

之後keep住用又覺得ok

想試埋佢去黑眼圈嘅product

不我frd冇用錯都係咁爆粒
我覺得佢個人好mk
用過miyas work 同 beauty from Natural 。
主要都係用暗瘡line,(永久花/金盞花/薰衣草)
因為miyas太貴所以轉去用平少少嘅bfn ,但我覺得miyas 對我係有效啲,尤其是永久花凍膜令我啲印退得好快,bfn 就不過不失啦。
但最後因為兩間都太貴,而我又用喺背脊,所以決定自己喺iherbs買精油同蘆薈自己整,平勁多又用得耐
但係佢一盒容量好少囉 唔夠敷兩次
Beautyfromnature個店主係藍
之前比人周到佢FB啲藍屍言論
間野產品好唔好用我唔知
但價錢定位咁撚進取仲要成份表都無
有冇人用過jofixu
如何
有post澄清左佢唔係藍架啦
個藍屍言論唔係佢店主來 比人搞錯左
我試過覺得某啲產品幾好用
最後iherbs自己整嘅野work?
事關我後面都仲有d印,好想快d退埋佢
留名
有冇人用過Jofixu 黃嘅
但評價好兩極 有人話好用有人話爛面
Shit 原來有人問過
用過樹粉 樹粉精華 蜜糖
冇用

同問個店主野 勁長錄音覆我但佢講嘢1999
Miya 用過薰衣草凍膜有小小用 石頭瘡會平啲
但唔會好返
中藥皂我覺得冇特別

其實so called 天然 都唔係真係天然
qc又差 自己溝咋嘛 d樽又唔知有冇消毒好 成份又唔寫出嚟 又冇test過效果
仲要唔係平 買醫學品牌好過
佢建議我用佢隻lavender gel serum
我見介紹寫「薰衣草玫瑰液,因內含海藻植物透明質酸(簡稱 B5)」已經一頭霧水
乜透明質酸同B5唔係兩樣野黎嘅咩
睇埋個full ingredients list
都冇寫有Hyaluronic acid / vitamin B5
支野都唔平 所以想問下有冇人用過佢牌子 可唔可靠
想用香港野買factiv
日本野用tunemarker/ ad+(香港代理黃但貴 日本代購平啲)

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞