IG天然/本地自家制護膚品Shop討論

147 回覆
31 Like 3 Dislike
cream 好似mask咁用
我有隻glycolic mask 用完唔覺乾 都係洗完面做返一般護膚
平時膚況唔差 又少生瘡
但我用完佢皮膚差曬仲要敏感
買咗一set有曬爽膚水精華保濕
用完一啲都唔保濕 皮膚又乾 仲開始紅咗一撻撻
有用過一間叫tin tin essentials
不過不失,價錢又唔算貴
Factiv,性價比高

最終,我而家自己整body lotion, face cream , face serum , b5 serum 俾自己用
其實唔難
效果仲好好
自己整護膚品d原材料邊到買?同埋個成本其實真係好便?
上網打diy body lotion 好多教學
你第一次買工具買料係會貴
但你整多幾次其實level返
好多料都好易買到既
同都幾好玩!
唔該哂~
主要生喺兩邊面,係壓力瘡嚟。
我6月尾開始用miya’s work 嘅暗瘡set,都有淡到嘅,但都會keep住爆⋯⋯用多排睇下點,如果唔得真係要睇醫生
我用緊a piece of organic,暫時用緊佢新出嘅洗面,cranberry cream cleaner,要敷幾分鐘先洗,用咗幾次,未寫到詳細評論

我回購過佢支橙花toner,真心好保濕唔笠(混合性乾燥肌)

佢啲product都幾貴吓,尤其啲精華,有冇絲用過介紹下?
加油啊得閒都要放鬆下自己 希望你皮膚越黎越靚
多謝~你都係
想問下有冇人用過tag concept同deer ville .organics啲嘢?
有冇人用過呢間?

https://www.instagram.com/p/CDQn-Dvje1b/?igshid=g5nn1dr5njxt

手腳d摺位有d疹 想試下 但又唔敢亂買
好好皂人, full set咁用,
起碼無再皮膚敏感
但個鼻d粉刺無少到 毛孔有d大
呢間野個店主衰到PK 態度又閪,之前買咗支暗瘡精華寫到明有30ml,點知搣咗張貼紙發覺精華全個樽嘅5分一(個樽嘅容量的確係有30毫升嘅)。
之後投訴佢話買嘅時候係我自己冇睇清楚 點解過咗成個幾兩星期先問🤷‍♀️,解釋話係想客人可以快啲用到空瓶先會有呢個份量🙄
佢真係勁平 本身都諗住用曬原本啲野就試下
見有啲咩藍銅咩咩都好平
用緊zero yet 100既mask同止汗劑
幾好 性價比高
我都係用佢啲皂 依家都有幫襯 幾好用反而佢嗰啲保濕精華就冇乜用
不過佢嗰啲凍膜真心推 利申:買開永久花面膜
佢真係勁平之前仲搞優惠100蚊五舊手工皂cls又大舊包順豐寄到你屋企
之前我買啲精華同lotion果啲都係滿架喎
佢係咪入錯/賣錯左 然後死口唔認呀

利申 佢穩定到我皮膚 但我應該都唔會再回購 除非敏感要用天然野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞