IG天然/本地自家制護膚品Shop討論

147 回覆
31 Like 3 Dislike
相信大家近呢年都成日見到IG新興咗好多天然/自家,甚至係從未聽過嘅外國牌子護膚品

多數我都係睇廣告見到,然後好奇禁落去見唔少都好多好評同埋人氣幾高,見到係幾心郁郁下,但見價錢都唔便

以下係一d IG比較高人氣、多人買嘅Shop,每間我都有google查下評價,但有d唔太搵到,希望大家可以入嚟討論下,講下心得/中伏。

首先係呢間,如果大家之前有睇連登其他post,就會發現好多人踢爆佢係假瑞士牌子、外國根本冇review,同埋淘寶只係賣幾十蚊枝,但佢個價貴勁多
但唔知點解可以做到開曬地鋪,又勁多藝人同KOL幫佢宣傳。

第二間開頭睇落覺得好似幾勁咁,但之後愈睇愈怪。佢d好評圖,全部都好似好做假feel咁(我個人覺得啦),一張產品圖,然後key 一兩句 wts嘅好評對話上去,見佢IG好多好評圖都係咁。
然後上網查佢嘅評價,發現其實唔少人話佢d野好廢,間店主打嘅咩清潔蜜糖心一d用都冇。d人仲話個店主態度好差

第三間都係廣告成日見到,上網唔太查到佢d評價,但就見連登之前有人開post屌間鋪偽黃、食人血饅頭。(請大家自行作判斷)
不過我都幾好奇呢間護膚品好唔好用,見佢d包裝同效果圖又幾好咁,但上網就真係查唔到,希望有包膠。

第四間都係上網唔太搵到評價,淨係見到蘋果有訪問佢,睇落間野好似ok咁,希望有包膠。

最後一間,呢間一定最多人識。本身都諗住買,見佢d前後對比圖好有料咁。但又係上網查時發現d人對佢評價幾兩極,連登之前仲有人話用佢d皂用到爛面,原本冇乜暗瘡都爆到仆街。不過我見d人主要都係針對佢d皂話冇用/愈用愈衰。唔知佢其他產品好唔好有?期待下面有人包膠。

打咗咁多希望有人一齊討論啦,好想知道到底而加新興嘅本地天然IG shop可唔可靠。
自推
冇人
你個標題改得唔好 ....呢d post好應該推上熱門
factiv!!! 黃+made in hk
認真呢,唔太識改標題,又諗緊健康台係咪冇人睇
岩岩睇左,好似真係唔錯咁,有冇d產品特別推薦?
我買過agemosoap
最唔出名
但睇佢有youtube拍片真係自己手工整
我覺得b5同eaa唔錯 尤其係eaa 我啲暗瘡印冇哂咁濟
隔離台有factiv嘅post 可以追下
題外話,guruguru成日推介啲小眾護膚牌子
你地覺有冇用?
用緊beauty from nature
態度差到仆街
冇show產品同價錢 我message問佢 佢好多時睇完都唔覆
有次仲話係問得嘢多
你咩information都冇打 網址又冇
問完覺得唔岩咪唔買囉
想知多啲Miya’s work
有冇詳細包膠?
特別想知佢d凍膜好唔好用
原來真係咁差,不過冇買都係好事,上網睇唔少人話d野又廢又貴,極懷疑佢d好評都係自己整出嚟
po 潮流台應該會多啲人討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞