IG天然/本地自家制護膚品Shop討論

147 回覆
31 Like 3 Dislike
本木序,用左幾年,非常好用,黃店黎的
Nude story有冇人用過?見佢寫有哂乜乜認證咁
Ig睇完,個樣好唔吸引
得主要成份
我好耐之前就用過miya嘅皂同埋薰衣草凍膜
唔知係咪本身薰衣草嘅功效都係溫和鎮靜嗰啲
所以好似冇乜用咁 就冇再買
同埋嗰期暗瘡爆得超勁 所以冇乜話睇到咩效果

最近試咗beautyfromnature嘅金盞花凍膜
用埋佢個凍膜掃 敷得好舒服
所以連敷咗幾日 皮膚感覺唔錯 飲飽水咁
同埋買咗紅色嗰款泥mask
清潔力都幾好 冇哂黑頭 不過過2日都係出返嚟
唯有長期用 睇下會唔會改善
佢就建議敷完泥mask就即刻敷返凍膜

間野最近做promotion 所以又買咗幾個其他款凍膜試
不過用耐啲先評價佢地
我買咗玫瑰 杏仁酸 永久花
不過差唔多價錢佢地得50g 金盞花就有100g

所以我都推介你試金盞花先 性價比幾高
之後先試其他
但用凍膜掃真係必須的

我仲買咗永久花眼霜 唔lup同幾舒服
不過我眼冇乜問題/困擾
所以睇唔到明顯效果 但都會keep住用
用過cnsc皮膚真係有好轉 但好似話佢老豆係狗
Natania’s handmade 好似幾好 利申未用過 之前市集見過
所以平
佢100g可以用幾耐
同埋佢話用凍膜之前上花水,係咪唔一定要用佢個d?普通爽膚水都得?
岩岩睇咗,d野好似幾正咁,同埋幾特別有暖宮油,有冇咩產品特別推薦
用過佢D番梘之後冇意欲買其他野
佢既番梘勁易溶, 平時用黎洗面起碼一舊番梘用超過3個月
佢嗰舊個幾月已經用哂, 又難起泡
真心唔推佢D梘
止汗個枝幾好用,膏黎既,真係唔會臭
其他無試過
Eaa淡唔淡到雀斑?
用緊永久花眼霜
暫時冇咩特別效果 但至少冇生油脂粒幾溫和
好用,用緊佢既暗瘡膏,好快謝。
同埋凍胸用完唔乾
唔知道因為我得幾粒雀斑 冇留意
好燒我好多暗瘡印 好想淡快啲
本身用緊c25
佢呢間全部都喺問澳門beauty_gallery_macau拎貨
兩間舖都好臭串
吹到自己啲野天花龍鳳
將其他護膚品踩到地底泥咁
佢隻眼霜去唔去到眼紋?
之前傻仔去門市買左罐蜜糖面膜
番到屋企先發現個包裝串錯字既
個個禮拜都用1次 有時2次 用左一個月都冇乜feel
係咪假野黎 屌
B5正 用完夜晚開冷氣都唔會乾
B310都用緊 但暫時冇feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞