如果美軍出一隻航母,中國出二隻航母,邊個贏面大?

318 回覆
61 Like 14 Dislike
初期俄羅斯幫助中國起步,中期依靠山寨,依家就山寨加少少「自主研發」

平心而論
中國軍事科技係唔差,畢竟使咗咁多錢,仲抄咗咁多人,點會差
但是實際工業能力上差太遠,例如戰鬥機發動機,零件成品率低,導致產能、可靠性極低,每年最多做幾台,導致現時發動機大多向俄羅斯買
因此現時中國係有技術,但係真正轉化成為實力遙遙無期
授救直升機會負責授救係航母起飛或者降落失敗既戰機飛行員 如果要等到授救船黎到先救番佢上黎 我諗佢都死得
F-35個AESA有LPI
開雷達唔會影響隱形
其實中國現役有咩戰機型號 … 睇過主要得殲10 殲15 殲16 殲20 ?
對比同級美軍又係咩機款?
支那航母: 等等! 我入緊油, 咪打住
21世紀同20世紀既差距
條片唔係咁講
任何軍事討論,只要見王騎有份出現,你就知道,這個討論必會變為業餘、不認真,和像馬戲團。

內置埋咁勁
都已經無視佢,仲惡狗咁咬住唔放
條片話航母大戰
夠得一邊有航母啦
好多因素既 單論戰力 美國贏十條街
其實唔係咩新野,只係支那人咩都可以用黎大做文章
水動力航母
出半隻都嚇到班大劣仔sir this way this way啦
中國佔優如果真係咁樣打導彈咩鳩野飛埋黎啦。但離海太平洋中心打應該10隻對1隻先有機會平手迫退
剛睇wiki,0 原來核動力航母加一次原料可以用13-15年大陸用柴油, 要幾耐入一次?
😂
唔出電子機你都即死啦,F35一出出一隊,你條跑道有排等,炸左你條跳道就等死,根本博士同小學雞比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞