如果美軍出一隻航母,中國出二隻航母,邊個贏面大?

318 回覆
61 Like 14 Dislike
EA18可以囉,其他前代既電戰機無咩自衛能力,所以先話咆哮者係最強電戰機
咪玩啦..
自己地方擊落就機場起飛救人啦
人地地方擊落你飛入人地領土搵人呀?
艦載機
核動力爐可以裝得多機/彈藥/航空油多過傳統動力
因為慳咗油倉

而且可以供更多力比彈射系統
所以艦載機可以有更高戰鬥力
唔洗減載起飛
戰鬥半徑大D 又可以部署係更後方起飛 相對又安全啲

反而續航力動同傳統動力比冇乜優勢
係可以行耐啲 快少少
但問題佢周邊戰鬥群 都要補給
冇可能脫隊自己行先

除非你多艦 多基地到可以整幾隊戰鬥群部署係沿途/周圍比佢輪更
依家好難對撞
最多玩下遠距離互射
唔係講笑,美帝真係做過,而且係成日做,雖然通常都掌握左戰場控制權,對佢地黎講飛行員既命係好重要
美國空軍同海軍既搜救隊就係負責深入敵人領土搜救係敵人領土上空被擊落既機師
越戰大把案例

二戰果時老布殊係海航服役俾擊落果時就係俾搜救潛艇救返,二戰之後美國海航既任務轉向攻擊敵人陸上目標,搜救隊更加要深入內陸
海上打, 機隊起飛唔夠人快
近岸打, 準備食戰斧啦...仲飛機....
仲要睇作戰半徑
條鳩頭做乜鳩
好柒呀
香港都有721班痴線佬
近得支那多,堅會出事
淨係睇到佢地用條梯都扯扯地
仲有曲速直升機
月竹F35,f18都有內置梯,但f22就係外置.......其實係唔係外置樓梯又有影響,支那人唔係on9到用呢樣野打飛機呀嘛
咪on9 啦,行成個太平洋去打呀?
係都食左你支那東北先啦
終國用一隻撞你 一換一 仲有一隻淨 終國又然
現代戰爭唔會有搶灘
遠距離炸到你去石器時代/投降先會搵地上部隊接管
如果打杖可以叫 Time out, 中共應該有機會打和
美1打10la
鬥出煙就1vs100都中國勝
其實有無可能中國一直隱瞞自己真正戰力?
人哋用無人機,高空五萬呎。
救邊個人?
內置梯對艦載機或者A-10之類需要係野戰機場起飛既戰機係有意義既
特別係航母上面甲板面積有限 內置梯可以減少外置梯佔用甲板
另一方面內置梯對陸上機場起降既戰鬥機黎講就無太大作用 內置梯仲會佔用機身同增重 會稍微影響飛機性能 所以F-22呢類陸上機場起飛既空優機都用外置梯
咁大個 1 字印係架船...肯定打勝仗攞第一啦
呢兩隻最新款嘅勁啲喎

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞