★節目揭「亮碧思」傳銷真相 受害人:個個都傾家蕩產

271 回覆
344 Like 3 Dislike
呢條友個樣好似啲古惑仔,相由心生
佢係一條身高唔高160嘅矮撚
所有「真成功」應該都係公司股東核心成員嚟

照住佢個套規則嚟玩
38、41、42咁升
根本無可能賺到錢
淨係升41
3個月賺100萬營業額
同時拉到5個fd做下線

100萬點做呀?
借錢買返嚟囉
同你講做生意緊係要借錢做本金架啦
問題係佢啲100萬蚊貨點樣賣得返出去
佢哋入分 20、29、38、41、42、43職級咁既
41既好處就係可以多啲Commission、公司仲會請你去旅行、年中bonus等等
入面好多人都以41為目標,但成為41既條件
必須有五個38、有1,000,000業績 所以佢哋為咗錢 為咗上41 就不斷向最信任嘅人埋手
咁做左41,每月平均有幾多收入?
你仲對佢地有同情心
其實你知唔知咩叫法治精神
最易應該去dse讀一讀通識
大概中四課程已經include
依啲企業式「生意」
需要大量前期資金, 一定有啲大粒野玩
有料想爆 可唔可以tg你
唔係好識係香港傳銷係咪犯法?
分分鐘差人幾十萬財仔 做雞都唔掂啦
係犯法

但問題係亮碧思無講明要你咁做

亮碧思係供應商
而你係佢嘅經銷商

作為經銷商你可以拉朋友加盟
一齊合作“做生意”

就咁睇的確係無犯法嘅

至於點樣拉朋友就閣下自理
不過貴人係會私底下教你點樣做
下,我公司個個月都有銷售課程,全部都係免費嘅, 你都識話搵個骨妹同你講解,咁有幾高質素你自己知啦,呢班人手頭上連可靠嘅市場背景資料都冇,根本對自己員工嘅準備都不足,所以咪死賣難賣囉,就算呢班人真係有學識都係讀啲濕鳩科目出嚟㗎啦
第4同第5位係嗰係排錯版?
第4位 出配咗喺第5個人啲圖中入
第5位 有張ig圖 kamkam722 係第4位ubereat個code?
同埋第4位好撚似達狗
諗起牙偉
錢落到人地袋,吹佢唔漲,經一事長一智算啦
想講 rainbow 牛龜咁大吸塵機都係層壓式
強帖留名
好好多,免費叫佢上嚟幫手吸塵(sell野)
呢個會唔會係唯一一個無打手護主嘅post?

風采中學肥仔我屌你老母,呢幾年你呃咗幾多個考完dse 嘅師弟妹去做?仆街到連人哋d學費都呃,你同你班騙子校友喺學校出哂名,年年dse前必定俾人攞出嚟鞭屍仲夠膽話係d人妒忌你哋發咗達先唱衰你哋,懶係嘢咁打官腔『我公司處理緊㗎喇』

聽講你連小學同學都唔放過,當住全世界面前扮有錢,仲想趁機溝個有米女同學,原來只係喺街見到泊咗架跑車就鬼鬼鼠鼠企埋去影相,仲要比車主踢爆

利:條肥仔幾年前已經俾人擺過上嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞