★節目揭「亮碧思」傳銷真相 受害人:個個都傾家蕩產

271 回覆
344 Like 3 Dislike
More
有興趣想知多D
有Fd入去做
覺得佢好型日日玩遊艇揸靚車
澳門都禁咗呢啲傳銷,唔明㸃解香港禁唔到
洗腦培訓由下午2點半持續到晚上1點半
應該有D 高官有關連既人都有份做先會咁
傻既

個個以為俾咗錢就會有下線
啲下線係自己搵架麻

利申 用黎玩鳩啲推銷電話
中國人貪婪
只不過成功唔係佢
佢地定期都會同其他唔同嘅Team
(旺角係其中一條Team)
一齊係出面租個Hall搞頒獎典禮
擺哂啲跑車出嚟影相
啲跑車係畀你做靚份CV
Whatsapp幅頭像可能都係呢到影返嚟

至於個啲咩船P聯誼活動
其實都係拉緊fd落搭
因為做傳銷一定係fd搭fd咁識
所以好容易就識到一班友
一齊㚒錢搞活動
仲會帶啲新朋友入嚟玩
我就係其中一個

屌你
做傳銷咁有錢
都要拖數唔畀party room錢
有時門口會企咗啲大陸人係到
好似法輪功咁拉橫額話怡安閣點呃走哂佢地啲錢

真心覺淒涼
成日夜晚經過個到都見樓下泊左跑車
原來上面有間咁既野
其實覺得做得呢行開頭都可能係受害者,之後比人說多兩說就做埋輥其他人。
LB咁多年都冇人理
其實5千當俾團費都唔貴我係佢就一下簽左入會費立即去玩
中亮碧思呢類嘅人真係要去驗下腦
LB, Intesis ... what else?
Spent a few thousand to see how they sell is alright. at least a lesson learnt, but spend all saving is kind of dumb
記得以前係咩公爵同候爵,而家變晒38,41,42呢d
印象中好似係皇室堡,樓上大場嚟
利申以前中過,輸咗一舊水比佢地
我入去個陣見到有個妹妹初入嚟
幾毒幾純怕怕醜醜咁幾QQ
好後悔當初無拉埋佢走

我見啲友真係好撚窮
住何文田都要由旺角行路返屋企
我都俾個所謂兄弟呃左5千好彩冇呃埋6萬 希望佢全家中肺炎
41?
唔好話,大把有學識、無脫節嘅走去做

利申:

比同學約過上世貿樓上轟炸咗大半粒鐘(LB)
亦比舊同事約去食飯,點知原來係傾Amway
仲有相熟嗰件骨妹用成程揼骨時間sell 我join NuSkin
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞