★節目揭「亮碧思」傳銷真相 受害人:個個都傾家蕩產

271 回覆
344 Like 3 Dislike
搵左廿年錢,老細做左香港首富未
希望大家以不合作方式抗拒全民檢測 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/fLfgET
看更搵得果雞碎咁多,發唔到達咪去叫雞囉
法例有缺陷,你個有為政府做左廿年都唔識處理?
賺外匯
其實傳銷係犯左邊條法?
計佢比人呃買貨?
其實點解咁多年都仲有人信
係真係覺得產品好 定想上位靠下家搵食
以前中學有次學校開mic叫全校唔好信傳銷
好似有個女仔成家中左毒quit學校
當年因為過左免費教育所以學校都吹佢唔脹
LB 玩咗廿幾年都仲有人中
到底香港政府肯立法例未?
澳門早年都堵塞法律界漏洞
「亮碧思 敗北徹離澳門.....
昆吓支那人咪幾好
願者上釣 中得招嘅都係本身貪心
好似支那咁樣樣都管死晒真係不了
唔明
去得叫雞都咁撚有公德如實話俾人知去過邊?
一講出泥全世界都知你叫雞喎
定係俾人check到cctv/8達通?
Any news about others such as Market America, USANA, Herbal Life, NuSkin, etc...?
Lots of bad ones ( "Mice Club") took advantage of people's desire for quick money, easy money, great fortune with no effort.
點解我行咗個度咁多年,中學又係個頭,ex 又住個頭
完全無留意個度好多mk仔女
係咪蝦尻我毒撚
瘟疫下嘅現眼報
14億人生意
大陸跳樓嘅都過千單
最癲係老婆中咗毒咁
成家連樓帶借瞓身玩
最後老公斬死一家七口
條佬原本想去公司斬過
係俾人捉咗之後被自殺
老細不是香港人。
層壓式推銷係犯法。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞