[八月染藍] 9988 阿里巴巴衝上300集氣區(6)

1001 回覆
6 Like 29 Dislike
都係 我見佢好似主要收有Vendio Services同佢仲有AliExpress 主打外國市場? 純粹覺得呢排d波動會大好多 不過都係個句長揸睇基本面咪算
唔討論 你真係唔識
封tiktok係咪口水戰 就係封完對自己選舉有幫助 宜家咪做左 咁呢d行動叫咩?你仲留下佢玩Twitter 時代個種口水戰咩
想學下野嘛
不過好難講,精英階層部分對中國有敵意,對中國企業,尤其科技自然有陰影

正如你講,科技係大勢 係中國仲係始起層段,700同巴巴又係中國科網龍頭,你真信個trend,呢d公司長遠係得益,其他聲音都係短線雜音

好似鐘記咁講,我地政治野好難跟貼,亦估唔到,最簡單係了解基業基本面去做決定。相信如果係好企業,價值終會反映。而巴巴個人覺得主流仍以電商角度睇佢,加上其他原因,造成低估,反而係具信心既價投者既好機會。

最己個段好中point
比你入到黎又點,咪又係無人用,當年google蝕住走
人地中國apps搶晒市佔率,你後來者冇得追
所以Facebook都無好強硬咁屌過中國唔比佢入
5毛多 睇到頭都痛
開左冇人用
同唔開放搞到冇得用
係兩樣野黎
貓絲,我爸爸24x有貨,聽日睇怕都穿240,你覺我應該先放再低吸,定由得佢回下氣好?好忐忑
777 個細仔 失埋蹤。唔知今晚講唔講野呢。尋求美國協助呢

一家人齊齊整整先係架嘛
同你差唔多 我238 有貨。再跌我再溝。扑暈自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞