[八月染藍] 9988 阿里巴巴衝上300集氣區(6)

1001 回覆
6 Like 29 Dislike
講真港股無幾隻係巴巴呢類優質,有增長有潛力又低估既公司。

我唔當佢係電商,當佢係科技基建股,電商為表,科技為裡
8月中 270一定摸到
貓絲諗住咩價位增持?有無望23頭
唔驚美國禁制?
700個we chat被人禁
星期一 一定大跌
實拖累同系既巴巴
巴巴對美既exposure 有限啦,即係對業務上影響有限,如果你講既制裁禁巴巴用swift 既話,咁我all in 黃金避險算

禮拜一如果市chok 既話,玩derivative 正
港巴長揸唔怕佢跌啦 跌極有個譜 呢排襯佢跌就入多幾手 八月實上260up
貓絲想問下你 ,尋日$377入左388
可長渣?定如果星期一升食左糊先?
聽講咩農夫山泉黎上市 長遠又有螞蟻加中概再回流
季檢又會唔會影響到佢?
金管局 又出聲。同英美割席。 單方面啊。係香港無法律效力...

為左個11人。賭上成個香港
其實香港已經被決定左..
如果兩個小學雞 瘋狂 不斷警告/聲明/譴責 對方。
匯豐乜撚野鑽石底都死
中國宜家靜係死淨把口。話唔怕唔怕。
又警告埋日本。 呢鋪地圖炮 佢仲唔支支
咁都有負皮,因為我講中資股有優質?
放得個制裁太大,如果擔心一係短炒,一係對公司唔了解而無信心

如前者,巴巴唔岩短炒,如後者,唔了解做咩又買

結論:怕就唔好買巴巴,買你放心既
其實人哋一早撤緊業務走
佢第二上市香港都係為咗咁
佢係第一隻回流
根本大多中國業務
驚西
隨時退美國市都得
乜撚嘢同系 從來唔係同系 業務完全唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞