[八月染藍] 9988 阿里巴巴衝上300集氣區(6)

1001 回覆
6 Like 29 Dislike
希望今日 可以靜靜雞咁贏
咁幾時爆升?
又係大市差,9988升唔上
但同時間估值平,又有染藍等因素憧憬,最後跌唔落
現價入好唔好
阿里真係痴痴地 最多利好消息就係佢 但佢個價跟唔上大市/ATMX
呢家都就快俾美團追過 美團仲要呢排多負面野 就黎屌米個升幅都拍得上阿里
美團個價就快追到阿里
700又跌返落去,屌
之前24X入左 好想呢家走左佢套返D錢放係其它短炒住先, 又驚下個月會爆返260
我覺得月尾前會到280以上
如果雲計算增速保持60%以上 電商增速冇再放緩
短線唔好玩呢隻
睇佢慢慢陰D咁上300,不過要年尾或年頭先到價
如果用 sum of parts 去估既話
巴巴有排升
Cloud
電商
旗下investment ( 螞蟻)
終極一升仲有港股通
成日想炒呢隻野波幅...成曰240 - 25X之間遊走 個價又幾硬咁
果陣由23x暴上260 ,引左好多人買
都係既..不過呢隻野咁多利好, 肯定好多人都會高追 只係個價真係係到磨
先有科技股, 後有隻昆蟲再染藍等 個價都爆唔上 又有好多間大行唱好 呢隻只好玩超長線
12號700業績 14號齊齊染藍

都唔知你地急乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞