[八月染藍] 9988 阿里巴巴衝上300集氣區(6)

1001 回覆
6 Like 29 Dislike
多圖=1張圖
有圖=冇圖
冇圖=真係冇圖
BABA會唔會搞到9988染藍都升唔返260高追咗有啲淆
中國市場大,唔怕
而且巴巴核心電商如股飾化裝品等品牌野佢地都未做到

講真,比起700巴巴都增長快,呢幾年700都係增長10-20%左右者。。。但有50倍pe
BABA.US瀉藥咁,聽日9988實跌返250😖😖😖
其實個個都知QQ pe 高過 BABA 好多...點解BABA 都係炒唔起
企到250我都覺得係好好
baba美國雲業務唔係好少佔比既咩
同埋本身都唔預佢係美國打得贏amazon ms 啦
跌2%都唔夠
放鬆d啦
但係咪唔知幾時會開港股通
我睇年尾前
知情人士稱,在阿里巴巴去年首次登陸香港市場前,內地和香港的交易所就曾達成一項協議,其中包括把第二上市及同股不同權的公司排除在該機制外。他們表示,上海、深圳和港交所尚未同意破例或者為阿里巴巴修改協議,不過這種情況將來也可能會改變。

知情人士表示,港交所已向中國證監會提議作出調整,但中證監尚未決定修改先前協議。

港交所發言人回應稱,同股不同權和二次上市的公司目前未被納入港股通,也沒有先例。港交所期待將來與有關各方討
論這種可能性。

講到無乜可能咁
而對於阿里巴巴最終能否被納入港股通的看法,有專家認為,港交所未來還是會為第2次上市的企業去做改變。外界好奇阿里巴巴何時才能被納入港股通?有劵商指出,恒生指數公司每隔半年會進行1次系統檢討,預估阿里巴巴最快將於今年6月審查被納入討論,若無意外的話,在今年9月應可正式納入港股通。

希望真
港股通關恆生指數公司咩事
一起身睇以為自己睇錯
Trump 好撚嘈
其實佢輸鳩硬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞