【4月】《數碼暴龍:》 (17) 加個表情好串咩?

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
點解一定要跟01用紋章進化
唔係一定要跟,只係期待點演譯紋章呢樣嘢
新呢輯我覺得幾好睇,想知10後既細路喺未睇過01情況下點評價呢套
主要問題我覺得係惡魔獸未打就上完全體
唔通要太一隻機械暴龍獸輸俾惡魔獸
然後天使獸打贏惡魔獸

本身紋章個設定就係用嚟解釋返
點解當時要犧牲天使獸都唔進完全體

不過呢點可以睇埋劇情點吹先評都未遲
而家未打惡魔獸,就已經有完全體敵人,仲要係惡魔獸派來既
點解你仲覺得惡魔獸係廢過完全體
我反而而家睇番01好多bug
神聖剋闇黑:後期都係天女獸企左係度留位比神聖天使收尾
暴龍剋星:果個階段唔夠海龍打求9其比個設定佢
紋章:新版證明左根本唔係必需都可以好睇
光巴有講過話製作組一路畫一路諗d設定出黎

之後出左本小說補返d bug位
反而我覺得個reboot比較多參考小說版
你明唔明個問題
唔係惡魔獸勁過完全體有問題
係太一作為男一,進到完全體都唔夠隻成熟期打先係問題

太一同大和,呢2個角色係唔可以輸俾等級以下嘅對手
唔覺有問題
之後惡魔獸進吸血魔獸, 咁就圓返
我覺得唔好完全用曬成熟同完全黎分會仲好睇
玩屬性/配合/招式既特色正好多
神聖/惡魔系實力好似都唔受成長階段拘束,即係惡魔獸可以屌打一般成熟期,但睇01小惡魔獸好似會被亞古獸佢地追住黎恰
話唔定就好似迪路獸同小丑皇以前講嘅咁:我經驗多過你哋
點解有問題
惡魔獸勁過完全體,所以太一大和唔夠打,要由神聖數碼暴龍(我估天使獸)來救場,合情合理
一來可以突顯黑暗勢力既強大,連成熟期都有打贏完全體既能力;二來可以突顯神聖數碼暴龍既重要性,佢地而家既旅途目標都仲係救神聖數碼暴龍

太一大和唔輸得俾"等級"以下既對手,只不過係老人情懷即
況且個所謂"等級",都係自己加上個
上幾頁先討論緊今集做到完全體出場好震撼
然後而家你同我講完全體係老人情懷

仲有,舊版01班細路係由弱慢慢變強
所以一開波輸同級,甚至輸俾下級都可以用你呢個解釋
但係今輯太一同大和兩個,一開波就開晒無雙
未入數碼世界就已經合過體做奧米加
如果而家機械暴龍獸輸俾惡魔獸,感覺就係突然弱化左
集集都好好睇 無跌wat
睇過04都知
成熟期嘅六翅獸係可以屌打究極體嘅凱撒暴龍獸同鎧甲加魯魯獸
主要問題我覺得係惡魔獸未打就上完全體
唔通要太一隻機械暴龍獸輸俾惡魔獸
然後天使獸打贏惡魔獸

本身紋章個設定就係用嚟解釋返
點解當時要犧牲天使獸都唔進完全體

不過呢點可以睇埋劇情點吹先評都未遲
而家未打惡魔獸,就已經有完全體敵人,仲要係惡魔獸派來既
點解你仲覺得惡魔獸係廢過完全體
你明唔明個問題
唔係惡魔獸勁過完全體有問題
係太一作為男一,進到完全體都唔夠隻成熟期打先係問題

太一同大和,呢2個角色係唔可以輸俾等級以下嘅對手
睇過04都知
成熟成長期嘅六翅獸係可以屌打究極體嘅凱撒暴龍獸同鎧甲加魯魯獸

不過老實講04係有少少刻意隱藏左階級呢個設定
但至少而家reboot未覺得機暴出場先過打惡魔有問題
最多都係有D驚訝 同第2集出奧米加一樣
即係覺得唔合理既咪唔好睇
但又要睇又要屌又要套以前既概念落去做乜
惡魔獸係邊個配音?
越級無得講
出得完全體就遇佢keep住進到
預佢
啱啱查返先知普通形態嘅六翅獸係成長期
一路以為墮落形態嘅係完全體佢應該係成熟期
多謝更正
btw 其實編劇交待得合理咪得囉
同意睇嗰時唔需要太拘泥於99年嘅01
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞