【4月】《數碼暴龍:》 (17) 加個表情好串咩?

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
有66集怕咩

再講 無咪無囉 一定要有先得嫁咩
我覺得係未去到紋章嗰條線 你見佢集集都大頭照嗰紋章發光
奧加獸直系已經定咗係蛋蛋獸
兩隻以前唔同代冇交集
因為泰坦而變成直系
咩叫因我泰坦?

阿伯獸
早幾年出咗隻泰坦獸做奧加獸直系究極體
完全體用綠色腳既蛋蛋獸做直系
類似破繭而出既設計
把刀有三角龍獸
型過黃金劍獅獸咁多既
把刀係喪屍暴龍獸頭骨喎
其實再早之前有隻究極體惡魔蛋蛋獸,都係拉埋奧加獸作為進化系譜,呢條線補完蛋蛋獸既進化,泰坦獸就補完奧加獸既進化,數碼暴龍既魅力就係係呢度

第一印象係呢隻
話晒神人型麻,奧加獸家族終於有番次可以威過獅子獸家族
近年連續三隻game都有泰坦冇惡魔蛋蛋獸
睇嚟同破滅魔龍獸一樣已被當成黑暗進化
好期待今次 SHINN 又會點講巴多拉獸連進化都進唔到
惡魔蛋蛋獸始終係當年fans設計出黎,唔似泰坦獸係親生仔咁好待遇不過科學飛龍獸都係fans設計,最後可以做埋秋山遼拍檔,真係同獸唔同命
你睇返01打究極吸血魔就睇到個Size
獸人加魯魯騎住粒究極破壞炮
奧加獸01好早期已經出場
有時間可以追返01
科學飛龍獸喺佢個系譜其實好莫名奇妙
其他階段都係物攻型
佢絕招係闇系氣功
出招姿勢仲要同龜波氣功一樣

秋山遼果隻都可以用有千年獸基因解釋
但係用嚟做全族必殺技就好奇怪
又唔係隻隻都合咗千年獸
而且成熟期究極體都係近戰格鬥型唔識氣功
正如TV墮天地獄獸識獸王拳都唔會加落game度啦
應該有應製作組要求而調整過,唔係既話太易諗起悟空
今集打鬥好似睇緊舊時龍珠咁呀,幾緊湊
我覺得作為二周目黎睇,咁樣幾好,節奏簡單明快,畢竟我地都已經唔再係小朋友了
科學飛龍獸系譜擺明尻黎架喇,單龍獸去到strikedramon之後已經冇左單角既特色,裁決獸就更加冇龍既成份,作為最強tamer既拍檔但進化設定粗疏真係有d可惜
佢兩個對推果下,好撚似龍珠杜拉格斯打半完全體斯路果幕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞