[Switch] 異度神劍 終極版 Xenoblade Chronicles DE (4)

381 回覆
3 Like 0 Dislike
而家睇番都係幾好笑
Xenoblade 2 3周年
#Xenoblade2_fes20
出得xenoblade 3未
Monolith有3 team人
1 team 啱啱整完Xenoblade DE
1 team 專幫老任整game eg. BOTW, 動森, Splatoon
仲有1 team就係開發未知新game
port左X先啦屌
出埋X part2先
Xb2 同zelda:botw 兩隻都唔識跌價咁濟
Content 嚟講400幾蚊係價嘅
如果你覺得出咗咁多年唔值嘅話
可以試吓問friend 借
我自己都唔明點解xb2個價可以企咁硬
而且隔咁多年特仕版controller重生產緊
價錢反映遊戲質素
光同焰嘅figure有再販就知人氣應該唔太差
應該keep 住都有人埋單

xb2 劇透

真係咁既話1會唔會係跌到唔夠2舊水明明勁高質
agger,咁災難既game不能只有我玩到
早排見到全新兩舊水
岩岩打完 DE 1周
但成隻GAME好多地方都冇玩到咁滯
最後幾章 掛住衝劇情都冇理咁多過到就算
Xenoblade 爆機先係開始
Xb1同2音樂都好正,最近係咁loop Xb1相連的未來個戰鬥bgm,正到痴線,唔係其他game戰鬥果種音樂風格,但又出奇地好夾。
黃金國開始用jazz做戰鬥音樂
1周目執鼻屎執得太足本身就係諗住一次過做足d野完左佢算
之後先發現係無可能
原來係jazz,音樂白痴唔係好識分
聽過網上有人分析1果首精英怪嘅bgm,話係好符合打精英怪個流程,開始勁緊張,如果你遇就都死,就只會聽到依段,但捱過左,中段開始音樂激昂左,你聽到依段證明你差唔多夠打。
玩緊2周目, 但的支線原來多到好chur
而家諗返可能反而一周目完得越快先有心機玩二周目
我就冇入二周淨係玩埋外傳完左 total 270hrs
FC 雜兵戰好快打完,捱唔到兩三分鐘後最好丁嗰段
XB2 DLC劇透
xb2係我小數打爆完機都未模清佢個攻擊系統既game 我上網見到d人打最難dlc隻水母boss可以解珠一下秒 我自己就點整都秒唔到 剩係隻人造神劍都有排砌
利申:玩左二百幾粒鐘 解晒全神劍羈絆+任
我知 但就算有得換d技點砌到最勁都有排搞
我覺得fog beast仲撚正
https://youtu.be/HIh0BPK_WjE
in game聽係幾好,平日就不了,壓迫感太重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞