[Switch] 異度神劍 終極版 Xenoblade Chronicles DE (4)

381 回覆
3 Like 0 Dislike
啱啱玩完DE,接住玩XB2,幾好玩不過真係越玩越燥
果啲場景技能成日要我將啲黑人左砌左砌開
解八重切牽絆打精英怪,有幾隻佢放啲位置真係慶到我差啲棄game
習慣左就冇咩野既
越玩越煩躁係真,當初我玩頭5~6章都成日有咁既感覺
去到後期反而太鍾意個故仔無視左缺點
見上返水 Po下銷量
至2020年9月

Xenoblade 2 200萬
Xenoblade DE 140萬
我都好期待個故,但又有強迫症想清晒啲支線,入咗第七章成個星期都未推條主線
第2集啲支線冇限時唔洗驚
係第1集全支線一定要跟足攻略
第二集啲支線有意義好多
第一集好多幫人搵介指,向企响隔離個人傳話呢啲無聊任
第二集玩到第六章個頭
個感覺打大佬戰打波波係幾爽
但打卒就變得好無聊
都唔夠時間比你上珠定我唔識玩
個故又無1咁每章都反轉再反轉
同埋男主好唔討喜
我就一係太難打
一係對面唔夠血比我上珠
我去到最後大佬先開第一次full burst
XBX 有望了
所以以前都好多人話XB 2係皇道小小

故事我鍾意1多D,但係講touching,2既終極昇華係玩完DLC之後將隻game加到爆晒分
而1既故事係逐章逐章加分,去到日後談埋左個靚尾

XB系列每次推坑都只會講4隻字,相見恨晚
啱啱爆左第一集 ,覺得戰鬥系統好悶 初頭都ok 去到後期開始有作業感直接轉休閒模式
想問下第二集戰鬥系統會唔會好少少 玩落去無咁重複 至少唔會咁快玩厭
XB2要比耐性,頭幾章戰鬥體驗差,去到第6章左右你熟左又開齊功能先至好玩
XB2終於等到減價 👍🏻 (us digital)
所以我不嬲都話玩完1想接住玩2
最好玩左XBX食完屎破壞晒你堆觀感
之後2代幾唔入流幾多缺點都可以無視晒變神作
話玩X就玩到咩,重等緊switch版會唔會出呀
終於玩完
真 真係好慘
玩黃金國好沉重知一定bad end
玩左Zelda無雙先好睇
英配好唔掂
Join meeeeeeeeee
think you can take me?
dont forget me
I like your attitude
最衰xb2無得轉語音,有時轉黎聽下都幾過癮
諗起etika扮個聲
最大問題係Rex把聲最唔掂,Nia又老牛聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞