[Switch] 異度神劍 終極版 Xenoblade Chronicles DE (4)

381 回覆
3 Like 0 Dislike
注意:為防新玩家被劇透,提及到第二章以及打後任何劇情嘅,請加五重引用再發表
[quote][quote][quote][quote][quote]討論內容[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]
(入面係一張 Nintendo Direct Mini《異度神劍》片段截圖,呢一段劇情之後就進入第二章了
[/quote]

依隻Game係狗源代理,咪撚買行貨

建議遊玩次序:1終極版>2>黃金國
X可以幾時玩都得
相信各位巴打都唔介意係度傾埋其他Xenoblade game既野

玩過2有野10萬game錢送

Q:想要行版個壓克力立牌可以點?
A:去台灣買

Q:1同2究竟有咩關係
A:https://lih.kg/pkBADbX

Q:1好玩啲定2好玩啲?
A:https://lih.kg/pkBAtLX

Q:隻game幾長?
A: 異度神劍 終極版70個鐘以上 相連的未來大約7-10個鐘
異度神劍2都係70個鐘以上

Q:邊到買平?
A:日水特典葵廣$698
普通日版沙田好運$388
普通日版信和$398(電梯上3樓第一間,佢都擺咗隻限定1180係當眼位,全紅色盒)

Q:咩區有中文?
A:異度神劍 終極版 全區中文
異度神劍2 港版同日版先有中文

Q:其他國家特典送咩?
A:https://lih.kg/awfPuBV

Q:地圖條引導線好煩
A:入設定關引導NAVI

Q:點樣可以操縱同伴出招
A:冇,但可以引導,用崩其他人多數會用轉倒連落去
呢個系列AI出名勁,除左X,某幾個角可能玩到爆機電腦用都勁過你[/quote]

Q:海量支線做唔做好
A:按自己需要 支線可以拎錢/exp/各種道具 同解鎖角色能力
唔夠lv打主線可以打下精英怪升lv同睇下進階模式有冇儲住左啲exp
注意二周目啲支線會reset
剛剛諗住返舊post回埋1001就比人搶左
玩1先 而家玩2 覺得1個操作同介面順手好多 畫面都流暢d
+1
而家好似由頭學過咁
XB2想問下全神劍包唔包埋普通核心抽出黎果D大眾臉
同埋每個神劍抽出黎之後只可以由觸發者用? 冇得轉比第二個角色做綁定?
如果係咁的話全部稀有神劍比晒咁多個操作角色用咪有撚排玩
一入
想請問一既神劍連鎖姐係點,上網睇極都唔明
即係稀有神劍唔會抽多過一把
你講緊XB1既係咪講緊破防->倒地->昏厥?
還是講緊儲夠左上角條bar之後開chain不斷連act?

後者的話你平時用喺戰技有個"!"既時候用戰技或者突發QTE成功就會儲到左上角條隊伍計(or 後期練技能暴擊都儲到),儲夠3格可以用chain連招,順住隊伍排列最少可以每個角色出一招戰技,之後根據機率出QTE,成功的話下個角色可以出一下戰技,直至抽唔到下一個角色可以出戰技/QTE失敗/連擊到上限次數為止

所以有個最基本玩法係修爾克出破防,萊茵出倒地,卡露娜出昏厥一條龍暈怪
唔該晒

話時話覺得XB1難玩過XB2,主線好難打,有時拋幾lv,係咪要刷精英怪去練Lv?
Lm
做多d副任就真,你清哂o個區d任都差唔多屌打d怪(除左有d區會出d奇高lv嘅怪...)
清晒 打到機神大佬 佢上機72lv 我得66
再問多下,咁即係大眾臉完全冇用,唔洗特登去練牽絆
事關見到隻隻都有小小技能可以解
有啲係識產球者既大眾樣 好有用
不過我都係鍾意用稀有劍
留返啲黎出環境技就得
唔止 4星黑人仲有最高單項24%stat加成 實際除左班勁既神劍 佢地最有用
初初都係咁諗
但都係二周目EXP換超頻實際d
小黑普通難度 就產球者好用
如果挑戰極難度,反而融合之極致lv5好用。配合埋猛擊打dot
究竟萊茵幾時死,好撚煩
佢有咩得罪你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞