【0721 LIVE】衞生署及醫管局4點半疫情簡報會

1931 回覆
26 Like 4 Dislike
做數呢d野
岩岩搭車先有個阿叔拉低口罩咳真係俾呢d人累死 架車咁細避極都避唔到
佢地仲記得自己去過邊都算好
有堆根本唔記得 都唔知點追蹤
講真 問返我都未必記得上星期去過邊
好on9 咳嗰陣先拉低
寧願佢唔帶 咳嗰陣先帶
即場屌柒佢
去少啲街就會記得嫁啦
日日都係返工放工屋企
毒撚已成最大贏家
衞生防護中心傳染病處主任張竹君今日在記者會表示,防護中心近日邀請了香港大學專家,分析本港新一輪新型冠狀病毒的病毒株,發現坪石邨彬記粥麵店群組、慈雲山港泰護老中心群組,以及最近個案都呈單一病毒株,相信個案是源自同一個爆發點,可能是從的士司機或黃大仙社區,經一些餐廳群組慢慢散出來。
https://hk.appledaily.com/local/20200721/73DPWZIATXC4DVGGLT2OKWFIAE/?utm_campaign=hkad_social_hk.nextmedia&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_content=link_post
藍屍廢老唔戴罩導致爆發
呢啲真係要召喚神獸
而昨日亦有1名懷孕35周孕婦於伊利沙伯醫院初步確診,據悉她的兒子及家傭今日也初步確診
講姐
係唔係真根本冇人PROVE
得個信字
不過老閪都話自己去藍店先
聖保祿醫院證實,一名電子診斷部的健康助理於7月21日收到通知,其深喉唾液樣本對新冠病毒測試呈陽性。該員工因家人的同事在7月17日確診而進行測試,本身並無徴狀,因此亦屬社區感染。
dc9 x 茶餐廳真係合埋一齊
risk 就1+1=4
何栢良:政府應「加辣」防疫措施 避免疫情大規模爆發

#港聞 港大感染及傳染病中心總監何栢良表示,由於疫情有潛伏期,暫時難以評估措施的成效,但他認為政府應該「加辣」,避免疫情大規模爆發,引致醫療系統崩潰。 (7/22/10:39) 全文 (https://news.now.com/home/local/player?newsId=398890)

佢講既政府肯定唔會跟
個政府搞到佢同袁兩個好似日日出黎9up咁
講真一日唔封關我地唔通禁足禁一世咩
而家9叫定 , 等第4波就會聽
別擔心 企側邊 中招的請看開
你班friend也將獻出性命來
你就為國用血軀消災
去將洪流也覆蓋

到時會出黎認叻
消息:北區醫院物理治療部有門診病人初步確診 物理治療門診今日關閉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞