【0721 LIVE】衞生署及醫管局4點半疫情簡報會

1931 回覆
26 Like 4 Dislike
唔該君君
有人問?
咪當睇下連登點樣今日我打倒昨日我囉
點樣完全背離自己昔日提出嘅理念理想同價值囉

Del唔Del,幾時Del係我話事。
正如人想唔想死,幾時死又點樣去死都一樣。

-
慢慢睇住連登變成圍爐以外乜用都冇嘅新香討新高登,亦係一興~

我估佢哋應該一批批咁驗 因為佢哋啲機係一次驗一批樣本
如果咁啱確診率偏高嘅batch喺晒同一日 咁單日確診可能真係會突然暴增
日日60 70 80 70 60 70 80 70 60 70 80咁爆,醫院同隔離中心唔爆先奇,到時香1仲衰過瑞典同意大利
好高難度啫
何況個press都係用英文問
康文署表示,一名在灣仔工作的外判園藝工人確診感染新型冠狀病毒。確診工人於灣仔火龍徑小園地、留仙街臨時休憩處、蓮花宮花園、天后廟花園及浣紗街兒童遊樂場工作,最後一次上班是上星期六,其後因身體不適求醫,昨晚證實確診,目前留醫情況穩定。

康文署指,患者工作期間有佩戴口罩,上班期間量度體溫結果亦正常,署方會安排全面清潔及消毒患者工作過的區域,並提醒所有人員須注意個人衞生。

原文網址:https://www.881903.com/news/local/2348272
仲有香港土地問題咁嚴重
根本住係同一個地址都中撚硬咁滯
我睇唔透點解話仲有1-2week時間醫院先會爆煲囉
懲教署表示,有傳媒報道一名曾經探訪在囚人士的律師,初步確診新型冠狀病毒,這名律師曾經在月初到赤柱監獄,公務探訪兩名還押在囚人士,以及在月中到荔枝角收押所,公務探訪一名還押在囚人士,相關在囚人士並沒有出現病徵,已經隔離及醫學監察,署方亦已消毒地方,會與衛生防護中心保持密切聯繫。

懲教署表示,因應疫情,三月下旬已加強公務探訪的防疫措施,公務探訪室內有加設透明膠片,防止飛沫傳播。

原文網址:https://www.881903.com/news/local/2348261
學燒生燈:
我一啲愛沙尼亞男性朋友都擔心,俄羅斯會用中共武漢病毒嚟襲擊愛沙尼亞、拉脫、立陶宛同芬蘭
政府澄清,有謠言指政府可能在未來數天實施所謂「禁足令」,是絕無其事,指疫情嚴峻,社會應該齊心抗疫,市民不要被虛假消息誤導,更不應發放或散播謠言,引起不必要的恐慌。

原文網址:https://www.881903.com/news/local/2348276
港共專學歐美國家啲柒嘢同衰嘢(歐美國家嘅優點港共就話:呢度係香港!國際標準唔合適香港)
一件叫雞大粒墨都搞到俄羅斯EQ下降(俄佬唔搵害你俄佬嘅中蟈算帳,俄佬竟然走去搞北歐同波羅的海三國)
每日少十零廿單
下星期應該可以零確診
新常態
鬆弛有道
仲堅持用武漢肺炎同中共肺炎,得番:
蘋果同立場

支蟈01內文一直都用緊新究極肺炎,而家支蟈01直情唔再扮,支蟈01直接喺標題用新究極肺炎
見到有人叫條八婆君君就屎都滾!
成班癲線佬
應該過埋今日開始回落
未來14日是關鍵
今日四點已經六十幾初步
咁我都叫開佢臭閪君君既
有幾多單不明來源
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞