【0721 LIVE】衞生署及醫管局4點半疫情簡報會

1931 回覆
26 Like 4 Dislike
食粒止痛藥無咩野 但keep住探熱
太快啦
開煤氣聞唔聞到
其實會唔會過咗潛伏期都完全冇病徵,然後變成一個超級帶毒者
伊波拉病毒 黃秋生?
政府澄清得既 即係就快啦
呢 D case 應該要係記者會講下
------
康樂及文化事務署表示,一名外判園藝工人確診新型肺炎病毒....工作時有佩戴口罩,上班期間亦有進行體溫探測,體溫正常。

該外判園藝工人最近一次上班日期為上周六,她曾於灣仔區火龍徑小園地、留仙街臨時休憩處、蓮花宮花園、天后廟花園及浣紗街兒童遊樂場工作

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1539089-20200721.htm?spTabChangeable=0
依家個個都驚 應該會減慢到傳播 不過要過幾日先見到
限咗4條友D藍屍群聚少咗,正常係會回落嘅
覺得將來回落咗之後都會有零散嘅本地感染,始終斷唔到尾
兩個唔自律嘅人就會有機會繼續傳,我對香港人呢方面好有信心
所以都唔使旨意再計28日零本地感染
但都講左出 office 前個刻都六十幾個初步喎
有同事下個月擺酒堅持唔轉 剩改下午 話四個一枱
股票跌都唔係直插落去冇水花,總有彈返少少,睇多幾日
多得呢D人,應該有排都要戴住口罩
你話人生大事 剩係坐低觀禮 個個戴口罩 好似之前戲院咁坐疏D
我咁都叫好D 佢呢D有得飲酒食野 不得了

我有預感我8月有冇得WFH就睇呢下
睇無恥講得出「新常態」依啲嘢都知唔使再諗
玩咁大,酒樓酒店咁都肯
上水新都廣場百老滙一名員工初步確診,即時暫停營業。百老滙指,昨晚接獲衛生防護中心通知消息,有關員工住天水圍,分店今日起關閉2星期進行消毒,將按指引安排員工進行病毒檢測及隔離。

原文網址:https://www.881903.com/news/local/2348300
又broadway?
香港控疫慢,內部流傳食物及衛生局局長陳肇始變了苦命家嫂,因為根本無法指揮衛生署的官員,有指現時天天見記者的張竹君醫生,本來是傳染病的專家,其實可以有更大發揮空間,但她受署內職級限制,加上本身是牙醫太太,生活無憂,所以只能做好本份。
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/6813860
唔通又好似SASA咁內部開會互相播毒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞