【0721 LIVE】衞生署及醫管局4點半疫情簡報會

1931 回覆
26 Like 4 Dislike
佢D分區唔知點睇
尋日木星街老人院同診所佢計到北角定銅鑼灣 今日成功樓又當灣仔

東區最撚屈機
即係西貢樟木頭帝琴灣個忽仔會寫做大埔區個啲friend咁
https://www.info.gov.hk/gia/general/202007/20c.htm

揀番唔同日子
搵番 衞生防護中心調查新增XX宗2019冠狀病毒病確診個案
右邊有附件

同一段我自己打既已經唔記得係第幾次COPY
#1841 慈樂邨樂天樓
0711 慈雲山中心 翠河餐廳
0711 新都會廣場 潮庭
0711 荔景紀律部隊宿舍
0712 毓華街 42 號
0714 嗇色園社會服務大樓

0717 龍蟠苑商場

0707 MegaBox 百樂門宴會廳
0710 荷里活廣場 夏麵館
0712 山頂廣場
0712 山頂廣場 麥奀雲吞麵世家
0713 坪石邨平台 富港酒家
0716 清水灣道 8 號匯八坊
0717 曉暉花園 5 座
唔該哂你, 明白哂!!!
有冇SOURCE?
今日係幾多號#開始
應該#1960
巴打考慮下開個channel post返出黎 喺回覆度搵

咁我地就唔會miss左你中間啲頁數
又酒樓 又火鍋 又稻香 唔怪得樓主你話確診者生活多姿多彩
有冇片...屌佢老母
銅鑼灣

其實係因為嗰頭啲地名好多解法
加上應該入面真係冇時間check map之後先放入list
富衛保險指,有3名員工確診感染,當中兩名為於德宏大廈工作的保險經紀,另一名在太古城中心第3期WeWork辦事處工作的集團員工。
純問,稻香同酒樓有咩分別
仲有潮福蒸氣火鍋double咗
#1435 #1931
個list分咗做兩個site
其實用返 D 約定俗成嘅區 會易理解好多

#1909 個例子
灣仔縉景台
灣仔成功樓 滾得棧
東區海峰園 (官方十八區應該計入東區 )

但呢三個都係附近, 用天后/炮台山, 一般人都會容易諗到係果一帶
無源頭個案大部分都50歲以上
後生通常就係俾老豆老母累
由檢疫中心送院, 與個案1691及1943有流行病學關連
#1691係東華三院賽馬會松朗安老綜合中心職員
應該成家中曬
大廈list好多舊case更新加咗好多
越嚟越亂 有冇個好d嘅sorting方法
0716 灣仔 成功樓 滾得棧
0717 東區 海峰園高峰閣
0717 灣仔 皇室堡 東海薈‧拉斐特
0718 電氣道 134 號善心醫務中心
0718 灣仔維峰 ASAP As Simple As Possible

即係尋日確診 去過老人院既#1909 陳計明醫生
個醫生一樣係18號開始不適
聽日可能會777開記者會(因為行會)
記者ching可唔可以問下點睇而家政府化驗所前線爆煲,當初如果係停左航班往來嘅時期有做全民檢測會唔會避免到,同點解個疫情靜左咁多耐,連限聚令都放寬左嗰時,完全無消息政府會跟專家咁講加強篩查,係去到第三波爆到不得了嘅時候先開始話要檢測的士司機同食肆人員呢?
而家問777嗰啲問題全部唔challenging 都唔知點解
出咗building list 未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞