有咩係學車會唔教,出黎揸車先會知既野

563 回覆
419 Like 29 Dislike
乞撚人憎
真 唔識點處理 同 講數
駕駛教師協會理事長黎文傑接受《港呢啲》訪問時表示,一般兩線轉出三線,大家都能使用中線,不過轉彎時應留意鄰車情況,「必須要留意隔籬車會唔會行中間線,如果左線係長身嘅車,有機會唔夠轉,拎中線先。」

上網搵,唔知幫唔幫到ching
泊後巷:一個唔生性頂住消防緊急出口
全家火葬場⋯⋯呀唔係,全部人食蛋卷
捲腸粉慢就緊係冇所謂,正式渣車真係會炒
其實點解呢啲大車唔好似巴士咁鎖速70 等佢地自覺啲行返慢線 反正佢地又快唔到 又可以少啲意外
出左紅隧去漆咸道南上西九龍走廊, 比個五真係會讓一讓, 仲要貨車佬
幾時私了,幾時兇鳩返啲的士佬都有排學
好彩果陣有個揸開車既FD坐隔離,唔係真係俾的士佬兇鳩到
第一架車要喺張櫈側邊拉個制
第二架直頭要比埋條車匙佢黎開油蓋
依家就乜都唔洗做,㩒一㩒就彈開
架架都唔同玩法
想做但係好多野做好危險咁
啲大車快到㗎
見唔少拖頭開100啦
揾食車 送貨送慢少少都唔掂啦
不過重點係駕駛態度
條路有少少斜已經踩唔起啦 根本佢架車又大又重就唔應該揸咁快
揸得慢係啱,不過同高速公路個限速差3、40係咪應該行返慢線,而唔係頂死條中線呢
撻車熄車都要 係個軚盤中間high five
其實每個路口唔同
如果你想知邊個路口點轉最正確
可以寄email/信去問 佢地會回你
不過出街揸車一定轉右入最左
轉左入最右 你入中線大車唔夠扭一係呠柒你
一係睇唔到你撞埋黎
send去運輸署
香港人揸車賤撚到仆街冚家剷
去北海道見過 嗰邊幾乎全部路口都棟咗塊地線指示牌 邊條線直去邊條線轉彎
因為嗰邊一落雪就乜柒地線都收皮
(新牌仔一年)切線真系要掉頭望下 考牌個陣仲覺得好on9
好多盲眼位,你呢個係正確態度
特別係小路出高速,個角度側鏡好難睇到
有另一個方法係烏前d望側鏡,角度會變大
新既叫螺旋處
入條線果陣
已經要決左埋你邊個出口中
唔需要cut線,牌有寫
係螺旋處只要跟地線行,九成唔會輸

舊既叫迴旋處
12點出你都仲可以做外圈撚,但三點六點出「suppose」要入內/中圈
不過係迴旋處入面cut線炒都係你輸

不過我諗大撚把人唔鳩理做外圈撚算鳩數
P牌驚俾人洽既話
老閪都報左警先
果個位真係次次都塞到仆街
俾個5係易d入線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞