有咩係學車會唔教,出黎揸車先會知既野

563 回覆
419 Like 29 Dislike
中港90%pk
Teslun 105%
因為連諗緊買Tesla嗰啲人都係pk
1. 見到多車排隊,應該插到最前近雙白線,再打斜架車慢慢挨落去,第一架樣就等下一架唔好心急,成功之後roll低隻窗比個五。

2. 超速時留意路面情況,睇下有無寶馬旅行版跟尾,有機會係狗。望遠啲,留意對頭車有無閃燈,留意行人天橋,留意滙合時啲三角位,留意柱位,啲狗好鍾意擺cam喺嗰d地方。

3. 跟的士,紅van尾小心急停。有啲打完一吓死火燈即停。

4. 泊街留電話喺車頭係常識吧,同埋唔好泊太貼,要留位比前後出到。
貼左P牌既車會俾其他司機歧視同欺凌

無人會豬腸呔咁扭呔

香港街道8成時間係無可能同側邊泊街既車保持1.5米距離

每次紅綠燈同塞車停車時你都拉手制你隻手好快會有網球手

夏天架車泊左係路邊多過1個鐘, 你開車門後頭3分鐘係熱到入唔到去開車

係市內行30咪係會俾人砵死

香港渣車渣得多, 粗口會流利左, 即使車上面無人

知道路程會塞車一定要屙左尿先開車
我考大球場,由學到考到牌都未試過揸到超過35
見dc9要閘佢
極多有錢買tesla又唔肯行西隧又要去到雙白線先cut入autotoll
老閪都唔讓
袋口轉右,如果剩係左轉綠燈出唔出袋口位?

呢個都係好例子 單線分開兩盞燈出咁騎呢 邊度黎?
比我我就唔出 條路設計得閪唔關我事 後面要轉左果班慢慢耐心d等 呠鳩我都係咁話
亞畢諾道,堅道交界
好多歐洲車可以,我架 E 仔落停車場斜路可以唔使掂 brake,有時嫌佢慢反而要補少少油門
有啲 CVT 波箱唔識
二合一正常係讓一架,點解要讓幾架
唔影響到人就大地任你行
可能我同前車留既位太多 (半個車位都無)
d車係側邊死格硬sip 入黎 唔讓唔得
咁嘅情況,頭車係咪應該去前少少嘅袋口位呢?
你要貼前少少,讓咗一架你有位就好去。
入咪錶
學車冇教過點出入迴旋處
出黎揸左兩轉差D炒
個人鳩估
1.冇燈指示你可以直行或者轉右 你行前去袋口位 狗見到係可以出告票
2.如果頭2架係轉右第3架想轉左 作為頭車既你讓前到袋口位係冇用 而你係唔知後邊果架想轉左定轉右
3.如下圖 左邊車想轉向你果邊線時有可能因為你趷出左半個龜頭影響到要偷多d位轉彎 大車可能直頭唔夠入 如果跟足指示燈出袋口位既話左邊唔會有車出(鳩估)

所以綜合黎講 唔跟燈出袋口位係冇處數
其實咪錶過左某個鐘數係咪唔洗入錢?
呢個又係冇教
有道理
屌你咪撚揸車出街累人
所以揸耐左多數閘左位先打,後面女司機先打,dc9一定唔打
個錶後面有寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞