有咩係學車會唔教,出黎揸車先會知既野

563 回覆
419 Like 29 Dislike
俾人撞 由其DC9
千奇唔好驚 老閪都入醫院先
人地外國有92 95 98
香港就98再細分
開頭唔知個制係邊,開咗個車頭蓋
高汁post

小心新式舊式迴旋處 最好諗定邊個路口出決定入外/中/內圈 勿做外圈撚

新界某d近輕鐵既燈位 d燈會有sensor黎決定你盞燈轉唔轉綠 如果detect到冇車就長放輕鐵果條線
我少入新界唔撚識 有次係隊頭停得唔夠近燈位條白線detect唔到 等左我諗10分鐘 後面車司機落車行前“how“我隻窗提我 柒到核爆 後面最少20架車等緊我

某d路口當要轉右 燈位後會延伸條虛線 遇到呢d位就算自己果邊綠燈都好 對面線都有機會都係綠燈有優先權 正確做法係等對面冇車過先轉右 講到1999 例子圖
有突發野急剎 打死火燈
讓巴士 讓小巴
小心中港牌司機
快線要返中線好多係考完牌都唔識
空波落斜唔會咁易出事
睇黎你真係唔識
讓人會俾後車屌.
黃金海岸個頭二合一我P牌 讓左幾架車俾後面小巴呠到仆街.
見到袋口位條虛線正常都識得讓既
如果點對點有2,3條路線選擇 有時間可以開下Google map睇下有冇邊條路紅到仆街 慳到好多時間
連登仔話齋 當全世界淨係得你識渣車 淨係得你識過馬路
睇你落咩斜喇,落條十零廿米實冇事架
空波拖住迫力落長命斜咪祝你好運囉
其實迴旋處如果唔係第一個路口出 九成都係中線/快線入 入中圈同內圈 多車出唔到圈咪兜多個圈又唔洗死 如果做外圈撚唔熟架步遇到新式迴旋處就真係好危險
正解

想問下A,B轉右 2號線邊個有優先權
連續閃多下=屌你老母咪撚cut埋黎
如果督油撚唔俾你cut線,咁點算?
hand over hand
A應該入1,B應該入3。無人有優先權入2。
小巴佬不嬲仆街,停一停斑馬線即呠,趕住去死咁
因住變人肉路障
多唔多過中港車
新手有次見到自己線綠燈準備轉右 對面線d車keep住全速行 嚇到企左係到連袋口位都冇入 比後面的士佬呠到暈 7撚到
冇人有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞