原來coffee臭G都有百萬訂閱

449 回覆
43 Like 486 Dislike
咁又想唔洗錢出去上堂,又比較容易受傷,加上plank如果做得啱,腹肌手臂背肌都會engage到。又要懶又要快又零成本又唔係本身做多年運動我除左推介plank都唔知推介咩好
同意 以前覺得幾多韓國文化/食玩資訊 而家悶到呢
巴打可以拉大腿🦵🏻前同後hamstring,平時都要拉,唔好淨係運動前後拉。Tips 係拉筋前用暖水袋敷暖d肌肉,拉得好之餘仲唔會咁容易受傷。希望幫到你

拉筋就睇下以下link

https://youtu.be/x5gunCRsSPU
好想大大力咁屌coffee
Plank係會全身肌肉都用到ga wor...
我講緊4-5 min係一定會攰到pk同練到野wor
咁如果你覺得e個方案唔啱你既
咪自己搵方法自己做運動

利申:最耐做到4min 有腹肌
睇黎你對數字都幾唔敏感
2型打手出沒注意

~~~~~~~~~~~~~

仲有通常我見打手個套路都係咁
因為健身動作比較專業,一般打手係唔會識吹
所以做法係
1)一有post話佢既就即負評
2)扮「普通人」:「我只係普通女仔,又唔係要健身練大隻,只係想普普通通做下運動,跟佢練我覺得有效果喎,咁又有咩錯呢……」

持平講,佢有時都會係影片入面帶過要配合均衡飲食同帶氧運動,呢d先係減肚腩等等既重點

但成日講咩7日減,局部減,識既人咪知咩事囉
人地個男朋友係讀書時已經一齊
何來識左鬼仔就轉型

我睇左佢咁多年
佢又唔係licensed pt
只係本住大家都係普通人果種貼地角度教workout減肥者hk女仔教做workout video其實唔多
覺得佢都幾有heart
唔明點解hk人乜都踩
isometric contraction 既muscle gain 效果...
唔係話唔得 但唔係你講咁 依個動作唔係仙丹
成日聽到啲有練開既男人話佢
但我覺得根本受眾都唔同
佢既target本身就係motivate啲唔多郁又唔敢去gym既肥妹跟住響屋企做
下下都the rock咁練到嘭嘭聲好唔好

我自己幾乎日日都去gym
但都會有時做下emi wong hiit
貪佢有啲15min都流到汗既,適合好忙既日子做
所以人地真係理鳩得你香港班濕鳩觀眾 淨賺 外國水喉已經過退休生活

係香港個班濕鳩麻煩友先庵尖, 所以你地咪睇到香港班 youtuber 9成都打機旅行飲飲食食,

當有人拍知識型嘅片, 就大撚把扮撚晒專家批判, 香港youtube 界咁嘅風氣真係多得呢班友
我寧願睇台灣館長啦
認真時又學到好多真正有料嘅健身同格鬥野
好過學埋啲速食半桶水瑜珈同埋學錯哂concept
Emi coffee 呢啲成日教埋啲郁手臂減手臂郁下腳減腳呢啲錯誤觀念,搞到身邊大把運動健身白痴,仲以為執到寶
館長派膠鳩up果陣又好笑過佢地多多聲,雖然有時講台語大家未必聽得明,但起碼佢都係其中一個敢出聲支持香港人嘅youtuber
咁當然唔係吹捧個動作係仙丹
只係我個人覺得幾有效既動作
agger
香港文化真係好病態好唔positive
又唔係national broadcast
youtube就係比一班nobody咩都拍下video大家睇下開心下
就黎拍個YouTube教人煮下家常菜
hk人都話你要有藍帶先拍得

本地有咁多元化既youtubers又有咁多follower
又叫外國多人識
唔值得開心咩?
全身都用到下,但強度低呢,你比一個本身完全冇咩點運動嘅人練都還可以
有腹肌都唔代表咩,當然如果你目標只係想練到有少少腹肌睇下就算咁無問題啦
但當你想追求更多野,或者你想進階到可以教人嘅
Plank 其實只係一係比較初階嘅動作,你做得多過一分鐘已經可以去追求更進階嘅動作
至於plank所練到嘅除左core嘅其他部分,就連主練嘅core 都咁低強度,手手腳腳呢啲輔助穩定嘅更加強度低啦,咁平時行路唔通都當操腳咩
我大腿真係超緊

依個動作有個咪拉緊隻腳靠埋牆,我係做唔到
痛到死

依種更加做唔到

btw唔該哂絲打
點解無劉馬車
唔好話極端化到去操到the rock 咁,人地身形好多一世都操唔到
受眾唔同唔緊要,問題佢教嘅野有啲係錯,誤導啲唔識做運動嘅新手,哂時間做唔緊要但最驚係做傷你或者教錯你concept
完全無聽過呢個channel名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞